H προγραμματισμένη για τις 11 Ιουνίου εκδήλωση αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου και ώρα 10:00 – 13:00 π.μ στο αμφιθέατρο των Ν.Μουδανιών. 
Η εκδήλωση, με επίκεντρο το παιδί, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Νέας Προποντίδας.
Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις βασικές τεχνικές παράκτιας αλιείας (Casting, Spinning, Match Fishing) αλλά και παράλληλα να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό τους!
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο από ναυαγοσωστική εταιρία σε γονείς και παιδιά για το καλοκαίρι που άρχισε καθώς επίσης και σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας.
Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για την αλληλεπίδραση της ερασιτεχνικής – αθλητικής αλιείας στο θαλάσσιο περιβάλλον από μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Σε όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν θα μοιραστούν νερά, χυμοί, κολατσιό από τα καταστήματα που υποστηρίζουν την εκδήλωση αλλά και πλούσια δώρα από τον χορηγό! 
«Τα μέλη των συλλόγων-ομάδων είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μικρούς μας φίλους και να περάσουν ένα απολαυστικό κυριακάτικο πρωινό με πολύ ψάρεμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.