…και εγένετο  …το παγωτό “Κασσάνδρα”,
Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου ο Δήμος Κασσάνδρας παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο τοπικό γαστρονομικό προϊόν της Χαλκιδικής το Παγωτό Κασσάνδρα στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς”, στη Θεσσαλονίκη, σε “Μια βραδιά Τουρισμού και Γεύσης”.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τουριστικό  Οργανισμό Χαλκιδικής οι παραβρισκόμενοι γνώρισαν  ένα προϊόν, που η καινοτομία του βασίστηκε στη ζεύξη του πιο κλασσικού “γεννήματος”  της περιοχής του  φημισμένου με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης, αγουρέλαιου Χαλκιδικής, με το μέλι για την αντικατάσταση της κρέμας γάλακτος, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών παγωτών, καθιστώντας το έτσι γευστικά πρωτοπόρο, μοναδικό υγιεινό και διατροφικά ισορροπημένο.
 « Ένα φημισμένο ΠΟΠ προϊόν της Χαλκιδικής συμμαχεί με ένα δημοφιλές γλύκισμα του καλοκαιριού για τη δημιουργία ενός προϊόντος προστιθέμενης αξίας, που θα φέρει τη σφραγίδα του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής…Την τελευταία τριετία έχουμε εντείνει  την προσπάθεια για να αναδειχτεί η μοναδικότητα της  Κασσάνδρας  αξιοποιώντας στο έπακρο τα συγκριτικά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του τόπου  ώστε ο τουρίστας να απολαμβάνει ένα σύνολο εναλλακτικών  εμπειριών πέρα από το μοντέλο ήλιος και θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης στάθηκε ιδιαίτερα και στον ρόλο που παίζει η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο πλαίσιο αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος όπως η δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών, γεγονός που έχει αναδείξει και μια διαφορετική πλευρά της Κασσάνδρας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κασσάνδρας υπογράμμισε τη δυναμική της περιοχής στον πρωτογενή τομέα, καθώς μετά τον τουρισμό, βασική πηγή εσόδων αποτελεί η παραγωγή αγροτικών προϊόντων και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαρία Παπαδημητρίου και τους ανθρώπους της Δημοτικής Επιχείρησης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την ανάδειξη αυτής . 

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου, που έχει αναλάβει την προώθηση και την προβολή του παγωτού «made in Κασσάνδρα» και όχι μόνο, τόνισε ότι στόχος όλων είναι το νέο αυτό προϊόν,  να γίνει το νέο τοπικό γαστρονομικό γνώρισμα  της περιοχής, με διττό στόχο την τουριστική προβολή και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας»… 

Η κ. Παπαδημητρίου ανέλυσε επίσης και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής έως και σήμερα στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των οποίων η αναμόρφωση της ιστοσελίδας του Δήμου (www.visitkassandra.com), η συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού, η φιλοξενία δημοσιογράφων από χώρες του εξωτερικού, η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας με την καθιέρωση του μενού “Κασσάνδρα” και τη δημιουργία του παγωτού σε μια προσπάθεια ανάδειξης του τόπου, του μόχθου για την καλλιέργεια της γης και τη μοναδικότητα του τουριστικού προορισμού.

Τέλος η κα Παπαδημητρίου επεσήμανε  ότι η εταιρία που συνεργάστηκε για να παραχθεί  το παγωτό της  «Κασσάνδρας» στηρίχθηκε σε βασικές πρώτες ύλες, που προμηθεύτηκε από τους παραγωγούς της περιοχής, στο πλαίσιο της τόνωσης και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. 
.
Οι εμπνευστές της ιδέας φιλοδοξούν το παγωτό «made in Κασσάνδρα» να κυκλοφορήσει και εκτός Ελλάδας και ήδη πληροφορηθήκαμε ότι έπονται εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης, ενώ θα δημιουργηθούν και άλλες γεύσεις πάντα, όμως, με πρωταγωνιστή το ΠΟΠ αγουρέλαιο, που κάνει το προϊόν ιδιαίτερο και διαφορετικό από τα άλλα.
Το παγωτό «Κασσάνδρα» βγήκε στην κατανάλωση σε δύο γευστικές επιλογές, κρέμα και σοκολάτα, ενώ θα κυκλοφορεί χύμα, αλλά και σε χάρτινο κυπελάκι, έξω από το οποίο θα αναγράφεται και η ηλεκτρονική διεύθυνση www.visitkassandra.com, που περιέχει χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες για τους επισκέπτες της περιοχής.