Ξεκίνησε η καυτή επιστροφή των Θεσσαλονικέων από τις δροσερές γαλάζιες θάλασσες της Χαλκιδικής προς το καμίνι της πόλης.
Με τον καύσωνα συνοδοιπόρο και παρόλες τις προβλέψεις της ΕΜΥ, για καταστολή του φαινομένου, οι εκδρομείς αναστενάζουν βλέποντας τον υδράργυρο να μην  πέφτει κάτω από τους 37 βαθμούς με προοπτικές ανόδου στους 40 , όσο πλησιάζουν στην  Θεσσαλονίκη και τα προάστια της.
Παρόλη την αντιξοότητα  των συνθηκών οδήγησης, η Τροχαία ανακοίνωσε, πως για την ώρα είναι ομαλή η ροή των αυτοκινήτων, με χαμηλές ταχύτητες, η οποία όμως ολοένα και αυξάνεται.
Όπως είπε ο υπεύθυνος της Express Service μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ενώ σε Ποτίδαια και Πολύγυρο για την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα οι ταχύτητες σε Σχολάρι και Ρύσιο πέφτουν στα 20 χιλιόμετρα ενώ στο ύψος της Καρδιάς έχει παρατηρηθεί να ακινητοποιούνται και αυτοκίνητα λόγω της κίνησης πιθανότατα γιατί αυξάνεται ο όγκος των οχημάτων λόγω και αυτών που γυρνούν από κοντινές παραλίες. Πάντως επειδή και την Παρασκευή αλλά και χθες και σήμερα υπήρξε μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων προς Χαλκιδική αναμένεται η κίνηση στην επιστροφή να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.