Την Παρασκευή στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης  οι Zero en Conducta από την Ισπανία από τις  11πμ – 1μμ θα ζωντανέψουν αντικείμενα, κούκλες και θα φτιάξουν ιστορίες με τα σώματα τους.
Την ίδια μέρα ο βραβευμένος Ισραηλινός κουκλοπαίκτης, Ariel Doron μυεί τους συμμετέχοντες στην εμψύχωση και χρήση αντικειμένων στο χώρο του θεάτρου, που βασίζεται στην παράσταση «Plastic Heroes» από τις 12 εως τις 3μ.μ.  .
Αν και οι θέσεις για τα δωρεάν εργαστήρια που διοργανώνει το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με τους προσκεκλημένους θιάσους έχουν σχεδόν καλυφθεί μπορείτε ακόμη και τώρα να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής και να την στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: v.kalpini@ntng.gr
Αλλά ποιος είναι ο Ariel Doron που θα μας μυήσει στο μυστικό κόσμο του Θεάτρου…
…ο Ariel Doron από μικρή ηλικία προσπαθούσε να δημιουργήσει ιστορίες φέρνοντας στη ζωή κλασικά παιχνίδια και κούκλες. 
Στην παράστασή του «Plastic Heroes» χρησιμοποιεί φαινομενικά αθώα παιδικά παιχνίδια για να καταδείξει τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.
Στο εργαστήριο με αφορμή αυτήν την παράσταση η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία όπου ταξιδεύει, θα προσπαθήσει να μυήσει τους συμμετέχοντες στην τέχνη της εμψύχωσης των αντικειμένων, είτε αυτά είναι μαριονέτες/παιχνίδια είτε απλά καθημερινά αντικείμενα με στόχο τη δημιουργία μιας ιστορίας.