Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του περιοδικού Forbes, που με αυστηρά κριτήρια  επέλεξαν τους έξι καλύτερους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι, κατέταξαν την Μήλο σαν έναν από τους ομορφότερους και από τους πλέον χαρακτηριστικούς για την Μεσογειακή και Αιγαιοπελαγίτικη κουλτούρα .
Ειδικότερα η Μήλος όπως φαίνεται μάγεψε τους συντάκτες, αφού την συγκαταλέγουν στην σύντομη λίστα, ανάμεσα σε προορισμούς όπως το Μπαλί, το Ντέβον, τα νησιά San Juan, το St. Bart’s και τη Βενετία.    
«Ένα λιγότερο γνωστό κυκλαδίτικο νησί, η Μήλος προσφέρει την πολυτέλεια της απομόνωσης και μια αυθεντική απόδραση… γράφουν στο άρθρο τους…
… Υπάρχουν εκπληκτικά μέρη για να μείνετε και για να γευτείτε μεσογειακή αυθεντική κουζίνα … μαγευτικές ακτές που θα μπορούσε να αναδυθεί ακόμη και η Αφροδίτη… χωριά που με μια βόλτα αρκεί για  να χαθείτε στο χώρο και στον χρόνο…
Αυτός είναι ο επίλογος για το όμορφο αιγαιοπελαγίτικο νησί, φαίνεται οι οργανωμένες προσπάθειες των επαγγελματιών και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων έχουν αποτέλεσμα και θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.