Ένας μακροχρόνιος αγώνας για την αναγνώριση των ποιοτικών χαρακτηριστικών, αλλά και την κατάταξη στις Ιαματικές Πήγες της Ελλάδας, για την  Πηγή της Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής δικαιώνεται με την επίσημη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ΦΕΚ Τεύχος Β’ 2260/04.07.2017.

Είναι μια μεγάλη μέρα, η μέρα που ξημέρωσε σήμερα, για τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, τον τόπο και τους ανθρώπους του, δήλωσε στην «Πολιτική Χαλκιδική» ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Χάρης Κουκουβίνος, γιατί ο αγώνας όλων αυτών των χρόνων, τελεσφόρησε και η αναγνώριση των Ιαματικών Ιδιοτήτων της Πηγής μας, χαράζει μια δυνατή πορεία για το μέλλον του τόπου μας.
Ο κ. Κουκουβίνος τόνισε, πως αυτή η αναγνώριση κατατάσσει τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, στα πλέον μοναδικά Ιαματικά Λουτρά της Ευρώπης, γιατί ανήκουν στις πηγές που χαρακτηρίζονται ισχυρά θειούχες με υπερτονική Αλιπηγή, που σημαίνει ότι θειούχες πηγές υπάρχουν και αλλού, αυτό όμως που καθιστά ιδιαίτερη την πηγή μας, είναι ότι είναι Αλιπηγή δηλαδή με απλά λόγια, μια Θειούχα θαλασσινή πηγή.
Η πιστοποίηση όμως αναδεικνύει και τα λοιπά ποιητικά χαρακτηριστικά της πηγής, γιατί εκτός από Ιαματική Θειούχα Αλιπηγή, είναι   χλωριονατριούχος, καλιούχος, βρωμιούχος, βοριούχος, ασθενώς ανθρακούχος, ιδιότητες  που  ενδείκνυνται για παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος καθώς και ρευματικών και αυτοάνοσων παθήσεων και παθήσε-
ων του καλυπτηρίου συστήματος και των βλενογόνων της μύτης και των παραρρίνιων κόλπων. 

Με αυτήν την αναγνώριση πλέον, συνέχισε ο κ. Κουκουβινος ανήκουμε στις 38 πιστοποιημένες πηγές της Ελλάδας και μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε επίσημα στον Ιαματικό Τουρισμό σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι ο στόχος μας για 12 μήνες τουριστική περίοδο μπορεί να επιτευχθεί.
Τώρα ο Οργανισμός μπορεί να απευθυνθεί σε Δημοσίους φορείς Υγείας της Ευρώπης αλλά και Διεθνείς Οργανισμούς Τουρισμού, οι οποίοι λόγο της μοναδικότητας των Λουτρών επιθυμούσαν την συνεργασία αλλά απαιτούσαν την επίσημη πιστοποίηση των ιαματικών ιδιοτήτων  από το κράτος .
Εκτός όμως από αυτά τα οφέλη ο κ. Κουκουβινος, συμπλήρωσε, πως τώρα ο Οργανισμός μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και άλλους φορείς της Ε.Ε, προκειμένου να γίνουν έργα βελτίωσης στις εγκαταστάσεις και στην προώθηση τους.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Οργανισμού δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, για την συμπαράσταση και την τεχνική υποστήριξη που παρείχαν καθ΄ όλη την διάρκεια της πολύχρονης διεκδίκησης.