Τα  38 χρόνια συμπληρώνουν φέτος οι εκδηλώσεις της Γιορτής της Σαρδέλας στα Μουδανιά
Η γιορτή που θα ξεκινήσει την Κυριακή 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουλίου, θα φιλοξενήσει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκθέσεων, αλλά και τη μεγάλη γιορτή της Σαρδέλας, που θα γίνει την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων. 
Οι εκδηλώσεις γίνονται  υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Προποντίδας και του Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Δήμου Ν. Προποντίδας.
Για φέτος οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε δύο διαφορετικούς χώρους:
Στο χώρο του συντριβανιού των Ν. Μουδανιών Κυριακή 9, Τρίτη 11 , Τετάρτη 12 και Κυριακή 16 Ιουλίου και στο αμφιθέατρο των Ν. Μουδανιών Δευτέρα 10, Πέμπτη 13, Παρασκευή 14, Σάββατο 15 Ιουλίου.
Ώρα έναρξης: 21:15
Περιληπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
Μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και κατάθεση στεφανιών για τις Αλησμόνητες Πατρίδες, μουσικοχορευτικές βραδιές με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, μουσικοθεατρικές βραδιές, μουσικές βραδιές, ποδηλατάδα και παρουσίαση παιδικού βιβλίου. 
Παράλληλα θα λειτουργούν εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας των τμημάτων του Φάρου, στο κλειστό θέατρο των Ν.Μουδανιών και παλιάς φωτογραφίας στο χώρο των εκδηλώσεων στο συντριβάνι.