Στη μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά βρέθηκε εύρημα της αρχαιότητας μεγάλης σημασίας. 

Συγκεκριμένα στη βιβλιοθήκη του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά βρέθηκε ένα χειρόγραφο του VI αιώνα μ.Χ., το οποίο περιέχει συνταγές του «πατέρας της ιατρικής», του αρχαίου Έλληνα ιατρού Ιπποκράτη.

Το χειρόγραφο που βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στη βιβλιοθήκη της Μονής είναι βεβαιωμένο ότι αναπαράγει ιατρικές συνταγές του Ιπποκράτη γράφτηκε από ανώνυμο γραφέα προφανώς μοναχό και σε μια από αυτές περιέχει σχέδια βοτάνων.

Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε δημοσίως από τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Khaled El-Ehnen.

Για τη σημασία της όλης ανακάλυψης των παλίμψηστων χειρογράφων, που για πρώτη φορά παρουσίασε επίσημα η Ιερά Μονή Σινά, μίλησε ο ίδιος ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Χάλιντ Ανάνι, συγκαταλέγοντας μάλιστα το γεγονός αυτό στο σύνολο των επιστημονικών και αρχαιολογικών ανακαλύψεων που έχει καταγράψει η Αίγυπτος τη χρονιά που μάς πέρασε, στο Κάιρο, στο Λούξορ, στη Μίνια, και τώρα έρχεται και η Ιερά Μονή Σινά, όπως είπε.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η Βιβλιοθήκη του Μοναστηριού διαθέτει μερικά από τα πιο σημαντικά χειρόγραφα σε όλο τον κόσμο, που χρονολογούνται μάλιστα από τον 4ο αιώνα μ.Χ., γραμμένα σε έντεκα (11) γλώσσες, και κυρίως στα ελληνικά, τα αραβικά, τα συριακά, τα γεωργιανά και τα σλαβονικά.