Την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ «ανοίγει η αυλαία» των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Θάλασσας στο Ανοιχτό Θέατρο των Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Αυγούστου.
Η φετινή έναρξη θα γίνει με το μιούζικαλ “PIAF! THE SHOW”, που αφορά τη ζωή και το έργο της δημοφιλούς Γαλλίδας ερμηνεύτριας, ίσως ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα των τελευταίων ετών του τραγουδιού της Γαλλίας.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θάλασσας διαρθρώνεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες και περιλαμβάνει τα εξής:
α) Παιδικό Θέατρο
Τετάρτη 26 Ιουλίου: “Χάνσελ & Γκρέτελ”, ένα από τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα και μουσική Γιάννη Ζουγανέλη.
Τετάρτη 9 Αυγούστου: “Peppa το γουρουνάκι”. Η αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων τώρα και στη σκηνή.
Κυριακή 20 Αυγούστου: “Μαγικός Αυλός” σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία ειδικεύεται στο παιδικό θέατρο με εξαιρετικές παραγωγές. «Ένα κλασικό παραμύθι, το οποίο συμπεριλάβαμε στο φετινό πρόγραμμα με στόχο οι μικροί μας φίλοι να γνωρίσουν από κοντά τη μουσική του Μότσαρτ», αναφέρει ο κ. Μπέης.
β) Σύγχρονο θέατρο
Σάββατο 22 Ιουλίου: “Το Ψέμα”. Η μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία του χειμώνα, η κωμωδία που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια με τους Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη και Μυρτώ Αλικάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Σάββατο 29 Ιουλίου: “Αλέξης Ζορμπάς”, το γνωστό έργο του Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με τον Γρηγόρη Βαλτινό στον ομώνυμο ρόλο και πολλούς γνωστούς ηθοποιούς.
γ) Αρχαιοελληνικές παραστάσεις
Φέτος το κοινό θα έχει τρεις επιλογές.
Σάββατο 5 Αυγούστου: “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, μια πολιτική κωμωδία με διαχρονικά και επίκαιρα μηνύματα με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Ναταλία Τσαλίκη, Γιάννη Μπέζο κ.ά.
Σάββατο 12 Αυγούστου: “ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΗ”, η γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη το με πολύ γνωστούς θεατρικούς πρωταγωνιστές.
Σάββατο 26 Αυγούστου: “ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ”, μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. 
«Κάναμε μεγάλο αγώνα για έχουμε το ΚΘΒΕ κοντά μας», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ο.Π.Α. του Δήμου Νέας Προποντίδας.
«Στοχεύουμε και στηρίζουμε τις αρχαιοελληνικές παραστάσεις επειδή υπάρχει και ένα μεγάλο κοινό στο Δήμο μας που αγαπάει αυτό το είδος», εξηγεί ο ίδιος.
δ) Συναυλίες
Κυριακή 6 Αυγούστου: Σωκράτης Μάλαμας και Μίλτος Πασχαλίδης
Σάββατο 19 Αυγούστου: συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου
Τετάρτη 23 Αυγούστου: Βασίλης Σκουλάς Παντελής Θαλασσινός