Πρεμιέρα την  Δευτέρα 10 Ιουλίου για τις θερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου.
Οι καταστηματάρχες ετοιμάζονται για γενναίες μειώσεις τιμών με προσδοκίες για τόνωση της κίνησης αλλά και του τζίρου τους, που παρουσιάζει σοβαρή κάμψη από την αρχή της χρονιάς.
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με επιστολή της στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας χθες έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων και τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή.
Συγκεκριμένα, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Παράλληλα τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 16 Ιουλίου.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται με μειωμένη τιμή περισσότερο από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, οι έμποροι πρέπει να αναγράφουν στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. 
Σε περίπτωση που παρέχονται διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να είναι ακριβής και οι καταστηματάρχες οφείλουν, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.