Με την άφιξη στην Νικήτη του πρώτου κολυμβητή Χρήστου Χαρατάσου, ο οποίος έκανε την απόσταση των 26 χλμ από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στη Νικήτη της Σιθωνίας, σε 8 ώρες και με την απονομή του επάθλου θα μπορούσε να πει κάνεις ότι ολοκληρώθηκε ο 47ος  Διάπλους του Τορωναίου.

                       

ο πρόεδρος του ΣΙΘΩΝ Ιωακείμ Παπαθανασίου με τον πατέρα του Χαρατάσου λίγο πριν βγει από τη θάλασσα 
Η αλήθεια όμως είναι ότι για όλους, ο φετινός Διάπλους εξελίσσεται ακόμη κάτω από αντίξοες συνθήκες και οι διοργανωτές αλλά και ο κόσμος είναι σε εγρήγορση -για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα- και αναμένει με αγωνία τους υπόλοιπους αθλητές για να τους στεφανώσει με τον κότινο της αγριελιάς για την  γενναία προσπάθεια  τους.  
ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Τζίτζιος με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κίρτσο 
Εκτός από τον πρώτο Χρήστο Χαρατάσο και την Ευαγγελία Σανιδά η οποία εγκατέλειψε, οι υπόλοιποι 18 αθλητές συνεχίζουν στα ανοιχτά της θάλασσας και αρκετοί βρίσκονται εδώ και ώρα στα μέσα της διαδρομής.
ο νυν και η τέως πρόεδρος του Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο Σίθων» συγχαίρουν τον νικητή 
Αυτό οφείλεται στον ισχυρό κυματισμό της θάλασσας λόγω των ισχυρών ανεμών που πνέουν στην περιοχή.
πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον πρώτο των πρώτων 
Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι τέτοια κακοκαιρία στο διάπλου είχαν να αντιμετωπίσουν εδώ και 10 χρόνια.
η ομάδα των ελλήνων διασωστών 
που ήταν εδώ για να επέμβουν και με πλωτά μέσα 
Ο Διάπλους θα λήξει λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες  που θα επικρατούν στην περιοχή.
οι εθελοντές Σιθωνίας πάντα εδώ… 
Το γεγονός ότι ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο ακραίων καιρικών  φαινομένων, που αφορά και την περιοχή της Χαλκιδικής επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας για τους λοιπούς αθλητές.