Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», περιέγραψε το σχέδιο του για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
“Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών θα είναι σύντομα παρελθόν…” δήλωσε ο υπουργός, για να τονίσει στην συνέχεια  με σημασία, ότι για  την κυβέρνηση στα θέματα της Παιδείας είναι βασική η  προτεραιότητα για καίριες  αλλαγές στο Λύκειο, προκειμένου τα παιδιά να αποκτούν ένα  ισχυρό απολυτήριο. 
Για αυτό αναμορφώνουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, μειώνουμε δραστικά τα μαθήματα στις δύο τελευταίες τάξεις και δίνουμε περισσότερο χρόνο για το κάθε μάθημα, για να μπορούμε να εμβαθύνουμε. Αλλάζουμε τον τρόπο και το περιεχόμενο διδασκαλίας» σημειώνει ο υπουργός.
Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνει ότι «είναι απαραίτητο το Λύκειο να απονέμει ένα αξιόπιστο εθνικό απολυτήριο [?] Οι μαθητές θα λαμβάνουν το απολυτήριο από το σχολείο τους και με αυτό θα εισάγονται στα πανεπιστήμια. Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα τριών ετών».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ