Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι από στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου Σιθωνίας αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να κηρυχτεί η περιοχή που επλήγη  σήμερα από τη σφοδρή βροχόπτωση, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Στο μεταξύ ο Δήμος Σιθωνίας ζητά την κήρυξη του Δήμου Σιθωνίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της σημερινής θεομηνίας από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, .

Σύμφωνα με την ίδια  ανακοίνωση του Δήμου Σιθωνίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε δημόσιες υποδομές, όπως σε δρόμους και δίκτυα, ενώ ζημιές υπάρχουν και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

Από νωρίς το πρωί ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Σιθωνίας βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, ενώ ο δήμαρχος Ιωάννης Τζίτζιος επισκέφθηκε μία μία τις περιοχές που δέχτηκαν το χτύπημα της κακοκαιρίας.

Η αναλυτική καταγραφή των ζημιών θα γίνει τις επόμενες ημέρες από κλιμάκιο του Δήμου.

Αυτή την ώρα οι βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από χθες και σταμάτησαν τώρα   δημιούργησαν σοβαρά  προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής ενώ στον νότιο μέρος του ποδιού,  από το Ν. Μαρμαρά μέχρι το Πόρτο Κουφό πλημμύρισαν οικισμοί αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ενώ σε κάμπινγκ της Τριστινίκα κινδύνεψαν παραθεριστές,  οι οποίοι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια της πυροσβεστικής και ο χώρος εκκενώθηκε. 

Η  Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής ανέφερε επίσης, ότι  σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο δρόμο Ν. Μαρμαρά – Τορώνης, παρακωλύοντας  την κυκλοφορία για αρκετή ώρα, ενώ υπήρξε  διακοπή  ηλεκτροδότησης σε παιδική κατασκήνωση ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και το Βατοπέδι Χαλκιδικής. 

.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικης κ. Γιώργος συνιστά στους πολίτες για τις επόμενες δέκα ώρες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής προκειμένου και οι ίδιοι να μην ταλαιπωρούνται, να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και να διευκολύνεται το έργο των συνεργείων και των μηχανημάτων που σπεύδουν για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Πηγή : το οπτικοακουστικό  υλικό είναι από το FB Kwstas Ouzounis