Η επόμενη μέρα στην Χαλκιδική βρίσκει καταστροφές στο  οδικό δίκτυο, σε αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν, σε ισόγεια σπίτια και καταστήματα… αλλά όχι στα πολύ καλά Οργανωμένα Κάμπινγκ της περιοχής…τα οποία ακόμη και την ώρα της έντονης βροχόπτωσης, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, δήλωσε στην «Πολιτική Χαλκιδική», ο πρόεδρος της ” Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής” κ. Αντώνης Δεληδημητρίου.
Ο κ. Δεληδημητρίου ανέφερε, πως από το σύνολο των Κάμπινγκ της Ένωσης, μόνο ένα αντιμετώπισε -για λίγο χρόνο- πρόβλημα, όταν υπερχείλισε παρακείμενο ρέμα, του οποίου η ροή απεκαταστάθει, με την άμεση  παρέμβαση της Πυροσβεστικής .
Η επόμενη μέρα για τα Οργανωμένα κάμπινγκ είναι σαν μια μέρα του Ιουλίου, μετά από μια μεγάλη μπόρα …όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, οι ρυθμοί μας επανήλθαν στα φυσιολογικά σχεδόν επίπεδα, με κάποιους καθαρισμούς στους περιβάλλοντες χώρους από πτώσεις κλαδιών ,φυλλώματα κλπ. που ουσιαστικά ήταν σχεδόν  το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισαν.
Ο κ. Δεληδημητρίου στην ερώτηση μας, που αφορούσε το θέμα με τους 40 κατασκηνωτές που κινδύνεψαν…,είπε πως οι άνθρωποι αυτοί και ο χώρος για τον οποίο αναφέρονται τα ΜΜΕ, αφορούσε ένα ελεύθερο κάμπινγκ, στην περιοχή της Τριστινίκας και σε κατασκηνωτές, που επέλεξαν να διαβιώσουν σε ένα χώρο χωρίς υποδομές, ανοικτό στις καιρικές συνθήκες, με ότι σημαίνει αυτό για την παραμονή τους αλλά και τους κινδύνους που περικλείει αυτή η απόφαση. 
Με το χειρότερο τρόπο είπε συνεχίζοντας ο κ. Δεληδημητρίου και ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, αναδείχτηκε  για μια ακόμη φορά, όμως, το τεράστιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Χαλκιδική με το ελεύθερο κάμπινγκ.
Αναφερόμενος ενδεικτικά στην περιοχή της Σιθωνίας, είπε ότι σε πανέμορφες περιοχές όπως το Καρύδι, οι Καβουρότρυπες, η Ακτή Καλογριάς, η κατάσταση δεν είναι ανθρώπινη από τα πολλά σκουπίδια και τη βρωμιά, που δημιουργούν  οι ελεύθεροι κατασκηνωτές στη Χαλκιδική οι οποίοι προέρχονται κυρίως από Βαλκανικές χώρες.
«Το 90% των ελεύθερων κατασκηνωτών αφορά αλλοδαπούς τουρίστες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν, κατά τη γνώμη μου, για την αντιμετώπιση του φαινομένου» είπε ο κ. Δεληδημητρίου.

«Σύμφωνα με όσα καταγράψαμε ως Ένωση, χωρίς όμως να μπορούν αυτά τα στοιχεία να θεωρηθούν επίσημα, διαπιστώσαμε ότι περίπου 8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις γίνονται εκτός κάμπινγκ. Σε αυτές δεν συνυπολογίζουμε εκείνες όσων έρχονται από τα Βαλκάνια, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να τους καταγράψουμε».

«Η ελεύθερη κατασκήνωση βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας και τον τουριστικό κλάδο, δημιουργούνται εστίες μόλυνσης από τα σκουπίδια και ενίοτε κίνδυνοι πυρκαγιάς» τονίζει ο κ. Δεληδημητρίου. Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει, η οικονομία της χώρας  χάνει σημαντικά έσοδα σε μέρες δύσκολες για την Ελλάδα.