Μετά από 4 μέρες αναζήτησης, ευτυχές τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του 29χρονου Ρουμάνου ορειβάτη, ο οποίος  εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι σε απόκρημνο σημείο και σε ύψος 2.800 μέτρα στη βάση της ορθοπλαγίας του Μύτικα Ολύμπου. 
Ο ορειβάτης ήταν υγιής αλλά πολύ ταλαιπωρημένος, από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο βουνό τις τελευταίες μέρες λόγο της Μέδουσας.
Ο νέος άντρας διασώθηκε με τη χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο μέσω ορειβατικού μονοπατιού, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών στην περιοχή Βρυσοπούλες Ολύμπου, όπου παρελήφθη από μονάδα του Ε.Κ.Α.Β.
Κατά την διαδικασία της πολυήμερης διάσωσης τραυματίστηκαν και 2 διασώστες. 
Η αναζήτηση ξεκίνησε τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, έπειτα από ειδοποίηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Κατόπιν τούτου, η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα με, οκτώ άτομα με τρία οχήματα από την 8η ΕΜΑΚ, έξι άτομα και δυο οχήματα από την 2η ΕΜΑΚ, τέσσερα άτομα με ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας και δύο άτομα με ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.