Για την διάθεση του ανθρώπου το φαρμακείο της φύσης φρόντισε αφού όπως αποδεικνύεται από επιστημονικές έρευνες ανακαλύφθηκαν οι φυσικές ευεργετικές ιδιότητες διάφορων τροφών. 
Τα “αντικαταθλιπτικά” της φύσης εκτός από την διατροφική τους αξία μπορούν να λειτουργήσουν και θετικά ως προς την πρόκληση θετικότερης διάθεσης σε όλους όσοι τα καταναλώνουν.
Μαύρη Σοκολάτα
H μαύρη σοκολάτα απελευθερώνει στον εγκέφαλο ενδορφίνες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αποσυμφόρηση αρνητικών συναισθημάτων αλλά και την πρόκληση ενεργητικότητας. Αυτό που συνιστούν οι επιστήμονες είναι λίγα μόλις γραμμάρια μαύρης σοκολάτας καθημερινά και όχι σε μεγάλες δόσεις.
Γάλα 
Το γάλα βοηθάει έμεσα την πρόκληση ευχάριστης διάθεσης κυρίως μέσω του ιωδίου του. Αυτό είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για την σταθερή λειτουργία του θυροειδή ο οποίος με την σειρά του ελέγχει και είναι υπεύθυνος για μία πληθώρα λειτουργιών στον οργανισμό.
Mέλι 
Μέσω δύο συστατικών του (kaempferol και quercetin) το μέλι εκτός του ότι αντικαθιστά την ζάχαρη μπορεί να αποσυμφορήσει τον εγκέφαλο μερικώς από μικρές φλεγμονές.
Ντομάτα
Το δυνατό χαρτί της ντομάτας είναι το φημισμένο λυκοπένιό της. Ένα συστατικό υπεύθυνο για μια σειρά θετικών παραγόντων στον ανθρώπινο οργανισμό. Μεταξύ αυτών και η καταπολέμηση των εγκεφαλικών φλεγμονών. Ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός είναι ντομάτα μαζί με καλής ποιότητας ελαιόλαδο. Αυτό γιατί το λάδι ουσιαστικά βοηθάει το λυκοπένιο να απορροφηθεί από τον οργανισμό.
Aυγό
Το αυγό περιέχει ψευδάργυρο, ιώδιο, Ω3 και άλλα συστατικά ικανά να σας κρατήσουν ενεργητικούς και με θετική διάθεση.
Καρύδα
Έγινε διάσημη τελευταία εξαιτίας τηλεοπτικού παιχνιδιού αλλά μεταξύ άλλων η καρύδα φαίνεται πως είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει και ως καταλυτικός παράγοντας προκαλώντας… ευτυχία εξαιτίας των ειδικών λιπών που περιέχει.
Σπαράγγια
Τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος έχουν συνδεθεί με καταθλιπτικά επεισόδια. Το σπαράγγι περιέχει υψηλά επίπεδα τόσο σε φυλλικό οξύ όσο και σε τρυπτοφάνη. Δύο συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται από τον εγκέφαλο για την δημιουργία της πολυπόθητης σεροτονίνης.
Σέσκουλα
Τα σέσκουλα και κυρίως το μαγνήσιο που περιέχουν το οποίο είναι υπέυθυνο για τις βιοχημικές αντιδράσεις του οργανισμού οι οποίες προκαλούν τόνωση της ενέργειας.
Μωβ Πατάτες
Οι μωβ πατάτες δεν είναι και αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής κουλτούρας μας αλλά σε περίπτωση που βρεθείτε μπροστά τους, δοκιμάστε το. Τα υψηλά τους ποσοστά σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην ενίσχυση της μνήμης κυρίως της βραχυπρόθεσμης.
Μπανάνες
Γεμάτες ποτάσιο και Βιταμίνη Β΄η κατανάλωσή τους είναι απόλυτα ικανή να σας καθιστά ενεργητικούς και ευδιάθετους για αρκετή ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας.