Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, μέσω των Φορέων που συνεργάζεται σε παγκόσμια κλίμακα, πληροφορεί τα μέλη του  ότι στις 17-26 Αυγούστου ανοίγει τις πύλες της για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η παγκόσμια έκθεση της Δαμασκού. 
Η έκθεση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τα Ελληνικά προϊόντα και τις Ελληνικές εταιρείες να αντιπροσωπευτούν εκεί και να διεκδικήσουν με αξιώσεις μερίδιο στην αγορά. 
Οι εισαγωγές στη Συρία πριν από τον πόλεμο ήταν 13 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ στα χρόνια του πολέμου έχει μειωθεί στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.  Ενδεικτικό της μοναδικής ευκαιρίας αποτελεί η συμμετοχή πολλών ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Κροατίας Αυστρίας και άλλων.   
Το ανεπίσημο αλλά πολύ αποτελεσματικό «εμπάργκο» σε τουρκικά προϊόντα που εφαρμόζεται εδώ και λίγους μήνες δίνει μια νέα δυναμική στην αγορά της Συρίας, δεδομένου ότι οι τουρκικές εταιρείες κατείχαν μεγάλο μερίδιο της αγοράς σε πολλούς κλάδους. 
Σας αποστέλλουμε  έναν σύνδεσμο σχετικά με τη συμμετοχή εταιρειών σε πρόσφατη έκθεση ως απόδειξη της πίστης των ευρωπαϊκών εταιρειών για συμμετοχή στη μεταπολεμική οικονομία της Συρίας.  http://www.re-buildsyria.com/node/25 . 
Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι το Δίκτυο διαθέτει ομάδα συνεργατών στη Συρία οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν την προώθηση Ελληνικών προϊόντων, χωρίς να αποκλείεται φυσικά η συμμετοχή παραγωγών και εμπόρων που επιθυμούν οι ίδιοι να παραστούν για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. 
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΕΕΔΕΓΕ,  210-3387104-106 και στο  Site: eedege.gr