Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Παξών και Αντίπαξων της Παναγιάς, του ‘Αγίου Νικόλαου, στο Μουγγονήσι, καθημερινά γίνονται πόλος έλξης για περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες τουρίστες, αλλά και διάσημες προσωπικότητες, που διαμένουν στην περιοχή μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και φακούς παπαράτσι.
Καθημερινά, γνωστοί μεγιστάνες και κροίσοι της υφηλίου, προσεγγίζουν τα νησιά με τις θηριώδεις θαλαμηγούς τους, προκειμένου να δουν από κοντά τις μοναδικές παραλίες των νησιών του Ιονίου που ξεπερνούν σε ομορφιά ακόμη και την Καραϊβική.
Στις εκπληκτικές παραλίες του νησιωτικού συμπλέγματος, με τις «χρυσές» αμμουδιές, τα κατάλευκα βότσαλα, τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, βρέθηκε πριν λίγες μέρες και η γνωστή ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, παρέα με τον εξίσου διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ Κιάνου Ριβς καθώς και ο Ρώσος μεγιστάνας Αλ Μπάζι, που επισκέπτεται για τρίτη συνεχή χρονιά το νησί με τη θαλαμηγό του Luna Meags.
Τα νησιά προσεγγίζονται ημερήσια από εκδρομικά σκάφη που ξεκινούν από το λιμάνι της Κέρκυρας, πραγματοποιώντας ημερήσιες κρουαζιέρες στους Παξούς και Αντίπαξους, ενώ μικρά πλοιάρια και παραδοσιακά καΐκια μεταφέρουν τους τουρίστες στις «κρυμμένες» παραλίες των νησιών
Πηγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ