Το  9ο Φεστιβάλ Πολυγύρου, συνεχίζεται με την παράσταση του Ντάριο Φο, «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» από την  Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου, στο ανοιχτό θέατρο, το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ.
Το έργο «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω! (Non ti pago! Non ti pago!) είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της καριέρας του μεγάλου Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα . 
Είναι μια εξαιρετική κωμωδία, μια ανατρεπτική σάτιρα που προκαλεί άφθονο γέλιο και διεγείρει τον θεατή να απαντήσει σε κάποια σοβαρά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου.
Πρόκειται για ένα έργο εντυπωσιακό και αιχμηρό που διακρίνεται για τους ευφυέστατους διαλόγους, την ευρηματικότητα και την επικαιρότητα του, με λαμπρή θητεία στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή.
Η κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω! μας μιλά για την επανάσταση των απλών ανθρώπων, των εργατών, όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ. Ο ένας μετά τον άλλο, οι ήρες του έργου υψώνουνε το ανάστημα και τη φωνή διαμαρτυρίας τους.
Ο ίδιος ο συγγραφέας λέει για το έργο του :
«…Μ΄αυτό το έργο, θέλουμε να διηγηθούμε την ιστορία δύο οικογενειών, εργατικών ανθρώπων, που αγωνίζονται με μοναδικό τους όπλο την ανυπακοή σαν πολίτες, κόντρα στην παράλογη, σημερινή κοινωνία…
…Πιστεύοντας πώς με το γέλιο, τη σκληρή σάτιρα, πετυχαίνουμε τη μεγαλύτερη έκφραση αμφιβολίας και αμφισβήτησης, γράψαμε μια φάρσα. Αυτό το είδος φάρσας, είναι μια θεατρική φόρμα που επινόησε ο ίδιος ο λαός, για να χτυπήσει ανελέητα, με γλώσσα τσουχτερή, αιώνες τώρα, τα στραβά μάτια της εξουσίας ή τα σάπια προϊόντα της κοινωνίας …Σε τούτη μας τη φάρσα αφήσαμε το παιχνίδι της φαντασίας να φτάσει στο έπακρο. 
Όταν το γράφαμε στα 1975, οι προβλέψεις μας φαινόντουσαν αερολογίες… Σήμερα η πραγματικότητα όχι μόνο τις επαλήθευσε αλλά και τις ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό…
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου ανεβάζει την παράσταση σε
Σκηνοθεσία – σκηνογραφία Ζαφειρία Μουταφτσή. Σύνθεση μουσικής: Θοδωρής Χατζηχρήστος, σκίτσο αφίσας: Πέτρος Τσιολάκης, φωτισμοί – ήχος: Αρετή Φαρδογιάννη, Αναστασία Σαμπάνη. Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Μαρία Αικατερινάρη, Στεργιάνα Βλάχου-Τσόπελα, Θανάσης Βορδός, Γιώργος Γκιούρας, Θανάσης Λαγάνης, Ζάφη Μουταφτσή, Κωνσταντίνος Σερεμέτης, Βασιλική Ταζαγκουλίδου, Έλενα Χαλβατζή, Θόδωρος Χρυσάφης..