Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, λόγω της  ανόδου του ελληνικού τουρισμού η ώθηση στην ελληνική αγορά ακινήτων και ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά τις εξοχικές κατοικίες έχει εκτιναχτεί τον τελευταίο χρόνο. 
Την αυξανόμενη τάση επιβεβαιώνει και ο Κρίστιαν Σάιρερ, γενικός διευθυντής της εξειδικευμένης σε ελληνικές εξοχικές κατοικίες κτηματομεσιτικής εταιρείας Global Immobilien Service. 
…«Οι γερμανοί ενδιαφερόμενοι εστιάζουν περισσότερο στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική, αλλά και στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα στο Ιόνιο, λέει ο Σάιρερ». 
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, παρά την άνοδο των τιμών λόγω της αυξανόμενες ζήτησης, οι ελληνικές εξοχικές κατοικίες παραμένουν συγκριτικά προσιτές. 
Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Global Property Guide, «η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για μια υψηλής ποιότητας εξοχική κατοικία στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2.700 ευρώ». 
Ειδικοτερα ο Κρίστιαν Σάιρερ, αναφέρει, ότι η αντίστοιχη τιμή στην Ιταλία είναι 5.800 ευρώ, στην Ισπανία 4.400 και στην Τουρκία 3.000 ευρώ. «Φθηνότερες από την Ελλάδα είναι μόνο η Πορτογαλία με μέσο όρο 2.500 και η Κύπρος με 1.500 ανά τ.μ.».
Πηγή: Deutsche Welle