Η «Γιορτή Γαύρου» θα γίνει στη Νέα Σκιώνη στο λιμάνι του χωριού το Σάββατο και την Κυριακή  5 και 6 Αυγούστου με πολύ τραγούδι, κρασί και φυσικά τηγανιτό γάβρο και όχι μόνο. 
Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της,  η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Κασσάνδρας και από την χορευτική ομάδα της Επισκοπής Ναούσης με χορούς της Μακεδονίας.
Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 6 Αυγούστου με τηγανητό γαύρο, κρασί και συναυλία με τον Κώστα Αγέρη νικητή του The Voice of Greece ο οποίος θα αναλάβει και φέτος να μας γεμίσει με σύγχρονους λαϊκούς ήχους, επηρεασμένους από την παραδοσιακή μουσική και την Ποντιακή λύρα του. Μαζί του η ταλαντούχα ερμηνεύτρια και σολίστρια στο σαντούρι Λουκία Βαλάση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιτυχίες του νέου και παλιού ρεπερτορίου καθώς και παραδοσιακά Ποντιακά, Κρητικά , Δημοτικά , Νησιώτικα τραγούδια και αποδίδονται άρτια από την εξαμελή ορχήστρα.