φωτογραφεία αρχείου
Από τη προηγούμενη εβδομάδα  πολυτελής θαλαμηγός γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας πλέει ανοικτά της Αθωνικής πολιτείας…
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, συνδυάζοντας  τις διακοπές  μετά την Κέρκυρα, για μια ακόμη φορά πραγματοποιεί μια καθαρά ιδιωτική επίσκεψη στο Άγιο Όρος και στους άγιους πατέρες μιας και είναι δεδομένη η βαθιά πνευματική σχέση του  με την Ορθοδοξία και την Μοναστική Πολιτεία.
Η σχέση του επίσης με την Μονή Βατοπεδίου είναι γνωστή και δεδομένη, όπως και η πολύωρη επίσκεψη που σύμφωνα με πληροφορίες  ο Κάρολος είχε  με τον Ηγούμενο Εφραίμ.
Η επίσκεψη φυσικά ήταν αναμενόμενη αφού είναι γνωστό και σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρίγκιπας ήδη  από το 2000,  στο πρόσωπο του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, βρήκε τον πνευματικό του πατέρα και έναν εξαιρετικό φίλο. 
Σύμφωνα με ανθρώπους πολύ κοντά στον πρίγκιπα Κάρολο, οι σχέσεις του πρίγκιπα με την Ορθοδοξία είναι βαθιές και ουσιαστικές. 
Δεν είναι τυχαίο ότι στο Highgrove, στο κτήμα του έξω από το Λονδίνο, μια γωνιά του σπιτιού του είναι γεμάτη από βυζαντινές εικόνες, πολλές εκ των οποίων προέρχονται σίγουρα και από το Άγιο Όρος ως δώρα των μοναχών. 
Μοναχοί που τον γνώρισαν τονίζουν ότι ο πρίγκιπας είναι πολύ κοντά στην ορθόδοξη πίστη και παράδοση, κάτι το οποίο δεν μπορεί να εκφράζει δημόσια λόγω των περιορισμών που απορρέουν εκ της θέσεώς του.
Το Άγιο Όρος για τον πρίγκιπα Κάρολο ενσαρκώνει την ιδεολογία του πρίγκιπα, που έχει να κάνει με το σεβασμό στην ιστορία, την παράδοση, την πνευματικότητα, την αρμονία, την επαφή με τη φύση, με το σεβασμό του περιβάλλοντος και την πίστη στις αρχές της πολυπολιτισμικότητας. 
Εξάλλου, στο Άγιο Όρος συναντώνται πολλές διαφορετικές ορθόδοξες Εκκλησίες, κάτι που ο πρίγκιπας Κάρολος βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρον. 
Η συνύπαρξη μοναχών από τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ελλάδα τόσες εκατοντάδες χρόνια στο Άγιο Όρος είναι ένδειξη πνευματικής αρμονίας. 
Αρμονία είναι η λέξη που έχει συνδεθεί με τον πρίγκιπα Κάρολο και την προσωπική του φιλοσοφία.
Όλο αυτό το διάστημα ο Πρίγκιπας και η σύζυγος του Καμίλα Πάρκερ, Δούκισσα της Κορνουάλης, έχοντας ως βάση την  πολυτελή θαλαμηγό, που σταθμεύει στα ανοικτά μεταξύ Σιθωνίας και Άθω πραγματοποιούν και επισκέψεις και στις ομορφιές της περιοχής.