Όλοι θυμόμαστε στα παιδικά μας χρόνια την μάνα μας …την γιαγιά μας να λένε ότι είναι καλό να πάμε στην θάλασσα αν θέλουμε να είμαστε γεροί τον χειμώνα…

ή όταν κολυμπούσαμε να μας φωνάζουν  να πιούμε θαλασσινό  νερό για να είμαστε γεροί το καταχείμωνο…

Στο μυαλό μας τότε η θάλασσα έμοιαζε με μαγικό φίλτρο που θα μας κρατήσει μακριά από τον πυρετό και τη γρίπη. Και μπορεί οι μαμάδες μας να μην είχαν σπουδάσει αλλά είχαν δίκιο. Το θαλασσινό αλάτι, έχει ευεργητικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Δείτε που μας ωφελεί:

Ευεργετικό για το αίμα. Η βιταμίνη C και το μαγνήσιο από το θαλασσινό αλάτι εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και αποτοξινώνει τα κύτταρα.

Καταπολεμάει την ακμή. Το ασβέστιο που υπάρχει στο θαλασσινό νερό ανοίγει τους πόρους και καταπολεμάει το σμήγμα. Έχει ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, αλλά προσωρινές, δεν αποτελεί μόνιμη λύση.

Αποτελεί φυσική απολέπιση. Παρατηρήσατε το δέρμα να σας λάμπει μετά τη βουτιά σας; Οφείλεται στο θαλασσινό αλάτι και το μαγνήσιο που δίνει σφριγηλότητα στο δέρμα.

Καταπολεμάει τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Το ιώδιο που υπάρχει στη θάλασσα είναι το φυσικό γιατροσόφι για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Εξαιρετικές ιδιότητες έχει και για τους καπνιστές.