Συνεχίζεται το οδοιπορικό ενημέρωσης και καταγραφής στην Χαλκιδική της Γ.Γ.  του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολόγου κ. Μαρίας Ανδρεάδη Βλαζάκη΄

Αυτήν την ώρα η Γ. Γραμματέας και το κλιμάκιο επισκέπτεται τον Δήμαρχο Πολυγύρου προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της και στην συνέχεια θα δει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου.

Στην συνάντηση παραβρίσκεται  και η κα Μαρία Παπαδημητρίου  που εκπροσωπεί  τον  Δήμο Κασσάνδρας και ενημερώνει την Γ. Γραμματέα για τα θέματα που αφορούν την περιοχή της, ενδεικτικά αναφέρθηκε  στην αναστήλωση του πύργου της Φώκαιας.

Είπε  πως ο  Δήμος Κασσάνδρας είναι σε θέση και μπορεί να στηρίξει οικονομικά σε επίπεδο μελετών   αλλά και σε ότι άλλο ζητηθεί για το έργο, τόνισε επίσης  τις άριστες σχέσεις του δήμου με την αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων της περιοχής, όπως επίσης για την καλή συνεργασία με την  βουλευτή κα Ιγγλέση.

Αφού ολοκληρωθεί η επίσκεψη στον Πολύγυρο η Γ.Γραμματέας θα συνεχίσει στην Ουρανούπολη, όπου θα δει τον Δήμαρχο και τον Πύργο του Προσφορίου.

Την κ. Βλαζάκη συνοδεύουν κλιμάκιο του Υπουργείου αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ από την Χαλκιδική είναι μαζί της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη και ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κος Στέλιος Παπαματθαίου. .