Την Χαλκιδική επισκέπτεται από το πρωί σήμερα, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού – αρχαιολόγος κ. Μαρία Ανδρεάδη Βλαζάκη, με κλιμάκιο  στελεχών και συνεργατών της, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που έγκεινται στην αρμοδιότητά της, για την Χαλκιδική.

Η κ. Βλαζάκη κατά την διάρκεια της επίσκεψης της θα κάνει τρεις κομβικές επισκέψεις, η πρώτη που συμβαίνει τώρα, είναι στα Πετράλωνα και στο «Σπήλαιο των Πετραλώνων», στην συνέχεια θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου και τέλος θα μεταβούν στην Ουρανούπολη και στον Πύργο του Προσφορίου.

Ήδη η Γ. Γραμματέας βρίσκεται στο «Σπήλαιο των Πετραλώνων» και αυτήν την ώρα ξεναγείτε και ενημερώνετε από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας κο Ανδρέα Ντάρλα, στους χώρους του σπηλαίου.

Την κ. Βλαζάκη συνοδεύουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη και ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κος Στέλιος Παπαματθαίου.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Ανδρεάδη Βλαζάκη είναι αρχαιολόγος και έχει πλούσιο επιστημονικό έργο, κεντρική θέση κατέχει η ανασκαφή που διενεργεί στον λόφο Καστέλλι των Χανίων καθώς η αρχαιολογική της σκαπάνη έφερε στο φως το σημαντικότερο μινωικό και μυκηναϊκό ανακτορικό κέντρο στη δυτική Κρήτη, αλλά και ίχνη ανθρωποθυσίας, προσθέτοντας σημαντικά στοιχεία στην ιστορική γνώση.

Έχει χειριστεί με επιτυχία την υπόθεση της διαιτησίας στην UNESCO για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και τον επαναπατρισμό κλεμμένων αρχαιοτήτων από την Ελλάδα, ενώ έχει συντονίσει τη διοργάνωση μεγάλων εκθέσεων στο εξωτερικό για το Βυζάντιο και τους «Έλληνες».