Ένα «παγωμένο ζευγάρι» μουμιοποιημένο, βρέθηκε μετά από 75 χρόνια στις Άλπεις σε έναν παγετώνα, σε υψόμετρο 2.615 μέτρων ανακοίνωσαν τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

 

Τα δύο πτώματα που είχαν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση βρέθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο και είχαν ακόμη στην πλάτη τους τα εκδρομικά σακίδιά τους.

Πολύ κοντά βρέθηκε ένα μπουκάλι, ένα βιβλίο και ένα ρολόι, αφηγήθηκε στην εφημερίδα Le Matin ο διευθυντής του χιονοδρομικού τομέα «Παγετώνας 3000», Μπέρναρντ Τσάνεν.

Ένας υπάλληλος αυτού του χιονοδρομικού κέντρου έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη κοντά σε ένα χιονοδρομικό αναβατόριο, ηταν ένας άνδρας και μία γυναίκα που φορούσαν ρούχα της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τους οποιους ο πάγος τους είχε διατηρήσει

Ο Marcelin και η Francine Dumoulin, ένας 40χρονος τσαγκάρης και η 37χρονη σύζυγός του εξαφανίστηκαν στις Άλπεις στις 15 Αυγούστου 1942.

Ήταν γονείς επτά παιδιών που δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες, εικάζεται ότι το ανδρόγυνο έπεσε σε κάποια χαράδρα και ότι τα πτώματά τους εμφανίστηκαν τώρα καθώς ο παγετώνας λιώνει λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το ζευγάρι έφυγε από το σπίτι του στο χωριό Chandolin το 1942 μαζί με τις αγελάδες τους για να πάνε σε ένα κοντινό βοσκότοπο. Δεν επέστρεψαν ποτέ

χωριό Chandolin

Ένα από τα επτά παιδιά τους που μίλησε στην εφημερίδα είπε ότι είχαν φύγει στις 15 Αυγούστου 1942 από το χωριό Σαντολέν για να ταΐσουν τα ζώα που εξέτρεφαν στο βουνό. Θα επέστρεφαν το ίδιο βράδυ, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Τότε, τους αναζητούσαν επί δυόμισι μήνες και αφού δεν βρέθηκε τίποτα θεωρήθηκαν νεκροί και τα μικρά παιδιά τους δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες. «Περάσαμε τη ζωή μας να τους αναζητούμε αδιάκοπα. Δεν πιστεύαμε πια ότι κάποια μέρα θα τους κηδεύαμε όπως έπρεπε», είπε η Μαρσελίν, που ήταν μόλις 4 ετών την εποχή που χάθηκαν οι γονείς της.

Πηγή: dailymail …