Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι :

Η επίσκεψη της κας Βλαζάκη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17/8 με επί τόπου επισκέψεις της σε αρχαιολογικούς χώρους του νομού που ιεραρχημένα χρήζουν άμεσης στήριξης από την πολιτεία: Σπήλαιο Πετραλώνων, Αρχαιολογικό μουσείο Πολυγύρου, πύργος της Ουρανούπολης και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της Αμμουλιανής.

Η Κα Βλαζάκη συνοδευόμενη από την βουλευτή Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη, τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Στ. Παπαματθαίου και στελέχη της Ν.Ε., τον Προϊστάμενο της Εφορίας Ανθρωπολογίας / Σπηλαιολογίας κο Α. Ντάρλα, τον Προϊστάμενο τς Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγ. Όρους κο Ι. Κανονίδη και στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ενημερώθηκε επί μέρους για κάθε ένα από τα ζητήματα.

Κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε και συνομίλησε με τους δημάρχους: Πολυγύρου κο Α. Ζωγράφο, Αριστοτέλη κο Γ. Ζουμπά και την εκπρόσωπο του Δήμου Κασσάνδρας κα Μ. Παπαδημητρίου για την διάσωση του πύργου της Ν. Φώκαιας.

Σε δηλώσεις τόσο της κας Βλαζάκη όσο και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, τονίστηκε η διάθεση της πολιτείας αλλά και της Ν.Ε. να δοθούν οριστικές λύσεις (άλλες άμεσες και άλλες περισσότερο χρονοβόρες) στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω αρχαιολογικοί χώροι που αποτελούν ισχυρή πολιτιστική κληρονομιά, μαγνήτες έλξης των πολιτών αλλά και σημαντικό πόρο εσόδων για το υπουργείο πολιτισμού.

Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής