Σεισμός μεγέθους 3,6 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά του νησιού της Ίσκια, του μεγάλου τουριστικού θέρετρου της Ιταλίας κοντά στην Νάπολη,

σήμερα το βράδυ στις 8 και 57 λεπτά τοπική ώρα, (21 και 57 λεπτά ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, υπάρχει μια γυναίκα νεκρή και αρκετοί τραυματίες και αγνοούμενοι.

https://www.youtube.com/watch?v=4CziUGM_JRA

Στην Ισκια που είναι ένα ηφαιστειογενές νησί στο Τυρρηνικό Πέλαγος το οποίο βρίσκεται στο βόρειο άκρο του κόλπου της Νάπολης,

περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη και πιο συγκεκριμενα στην τοποθεσία Καταμίστιολα κατέρρευσε μια εκκλησία και ένα κτίριο εξαιτίας του σεισμού, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η δόνηση έγινε πιο αισθητή στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιοχές Κασαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης,

ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.

Πηγη:ANSA