Το ποσό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα πιστωθεί στους 266.407 δικαιούχους το απόγευμα της Πέμπτης 24 Αυγούστου ή το αργότερο το πρωί της Παρασκευής 25 του μήνα.

Η απόφαση από το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη υπογραφεί από την αρμόδια υπουργό Εφη Αχτσιόγλου και εγκρίνει τη μεταφορά πίστωσης ύψους 61,7 εκατ. ευρώ για την πληρωμή του επιδόματος μηνός Αυγούστου 2017, την ερχόμενη Παρασκευή.

Εδώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υπόψή τους, ότι όπως συμβαίνει κάθε μήνα, οι λογαριασμοί θα αρχίσουν να πιστώνονται από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου καλούν τους ενδιαφερόμενους για το ΚΕΑ να προχωρήσουν σε διορθώσεις αιτήσεων στην πλατφόρμα του keaprogram, εφόσον δεν έχουν λάβει χρήματα από τυχόν λάθη στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν οι ίδιοι καταχωρίσει.

Αναλυτικά, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η πίστωση των ποσών σε δικαιούχους είναι:
1. Μη επικαιροποίηση στοιχείων λογαριασμού. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται επιβεβαίωση των στοιχείων του λογαριασμού, μέσω προσκόμισης στην τράπεζα των απαραίτητων δικαιολογητικών – ανάλογα με την πολιτική κάθε τράπεζας.
2. Ανενεργός λογαριασμός, πιθανότατα γιατί δεν έχει κινηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα.
3. Αναντιστοιχία ΑΦΜ και τραπεζικού λογαριασμού.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη διόρθωση του προβλήματος στον τραπεζικό λογαριασμό έως τις 31/8/2017, διαφορετικά η αίτησή τους θα ανακληθεί. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης, αλλά χάνεται το δικαίωμα αναδρομικής καταβολής.

Πηγή: εκπαιδευτική πύλη ALFAVITA