Πραγματοποιήθηκε χθες,  στο αμφιθέατρο στα Νέα Μουδανιά στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Θάλασσας 2017», η μοναδική μουσική συνάντηση των δύο μεγάλων τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, του Παντελή Θαλασσινού και του Βασίλη Σκουλά, μια ξεχωριστή σύμπραξη μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους, που χαράσσουν τις εικόνες, τις μνήμες, τα συναισθήματα μας σε ένα ταξίδι στο Αιγαίο.

 

Τραγούδια με τόσο έντονα αρώματα Ελλάδας, εκεί που η Κρήτη συναντά το Αιγαίο και τα Επτάνησα, εκεί που οι Κυκλάδες σμίγουν με τη Μακεδονία και την Ήπειρο, εκεί που η Ρούμελη βρίσκει τη Σμύρνη…

Οι δυο μεγάλοι τραγουδοποιοί ήταν προσκεκλημένοι του “Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής Ν. Καζαντζάκης” και του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Κρητών Χαλκιδικής κος Νίκος Παπαδάκης στη «Πολιτική Χαλκιδική» και στη Σουζάνα Καζακα, η συναυλία δόθηκε από τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες για να γνωρίσει ο κόσμος τη μουσική της Κρήτης και του Αρχιπελάγους .

Τους δυο καλλιτέχνες προσκάλεσε ο Δήμος Νέας Προποντίδας, μετά από πρόταση του Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής,  ο πρόεδρος των οποίων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κο. Μανώλη Καρρά και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας κο.Μανώλη Μπέη ,  για την άψογη συνεργασία και την οργάνωση της εκδήλωσης.

Στο χώρο της συναυλίας παραβρίσκονταν και τα μέλη της “Ελληνικής  Ομάδας Διάσωσης” για να παρέμβουν σε περίπτωση ανάγκης.