Via Egnatia …Μια μεγάλη πεζοπορική διαδρομή πολιτισμού από την Ιταλία ως την Κωνσταντινούπολη πραγματοποιούν ερευνητές και φοιτητές από την γείτονα χώρα στην αρχαία Εγνατία οδό,

στο πλαίσιο του προγράμματος της ιταλικής ΜΚΟ Fuorivia και του Πανεπιστημίου ΙUAV Βενετίας, σε μια προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας Εγνατίας οδού.

Βασικός συνεργάτης και Υποστηρικτής της πρωτοβουλίας είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης καθώς η πόλη είναι σημαντικός κόμβος της διαδρομής, χάρη στους δύο μιλιοδείκτες της Εγνατίας Οδού, οι οποίοι περιλαμβάνονται στα εκθέματά του.

Ήδη η ομάδα των πεζοπόρων πέρασε από την Θεσσαλονίκη στις 18 Αυγούστου και συνεχίζουν τη διαδρομή που θα καταλήξει στην Καβάλα στις 31 Αυγούστου.

Σήμερα έφτασαν στα Ν. Κερδύλια όπου τους υποδέχτηκε και τους δρόσισε με νερό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Κερδυλίων

Η ομάδα των πεζοπόρων στην πορεία τους προσπαθούν, όπου μπορούν να αποφύγουν το οδόστρωμα σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας πεζοπορικής διαδρομής, με ανάλογη σήμανση και σχετικές πληροφορίες, ειδικά για τα μνημεία που θα συναντήσουν προκειμένου να αξιοποιηθεί πολυποίκιλα για επιστημονικούς και εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Πολιτιστικός Οργανισμός Ν. Κερδυλίων