Πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής, η προγραμματισμένη συνάντηση εμπόρων που απορροφούν την παραγωγή της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής με εκπροσώπους των 14 Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα στο σύνολό τους, αυτά δηλαδή, που απασχολούν  τον χώρο και εισακούστηκαν και οι δυο πλευρές με καλή και συναινετική διάθεση.

Οι εκπρόσωποι των ελαιοκαλλιεργητών, επεσήμαναν ότι θα πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη, που οδήγησαν τους ανθρώπους του χώρου να μην παράγουν εμπορεύσιμες και ποιοτικές ποσότητες ελιάς και ζήτησαν η τιμή της ελιάς να «κλειδώσει» στα πέντε λεπτά, η δε διακύμανση της τιμής ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία της βρώσιμης ελιάς -πέρυσι η πρώτη πληρώθηκε 80 λεπτά και η δεύτερη 70 λεπτά- και να επισπευσθεί ο χρόνος αποπληρωμής των ελαιοπαραγωγών για το προϊόν που προσφέρουν. Οι ελαιοπαραγωγοί ζήτησαν επίσης να γνωστοποιηθεί η δυνατότητα απορρόφησης που έχουν.

Οι άνθρωποι του εμπορίου και της μεταποίησης εκδήλωσαν με έντονο τρόπο τον προβληματισμό τους κυρίως στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, βασικό συντελεστή στον καθορισμό της εμπορικότητας της ελιάς.
Οι άνθρωποι του δευτερογενούς τομέα αναφερόμενοι στο θέμα των τιμών, παρείχαν την διαβεβαίωση στους παραγωγούς, ότι φέτος θα είναι σαφώς καλύτερες σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, ζητώντας όμως επιπλέον να υπολογιστεί με ακρίβεια η παραγωγή της βρώσιμης ελιάς στο Νομό Χαλκιδικής.

Οι εκπρόσωποι των 14 Συνεταιρισμών έμειναν ικανοποιημένοι από την συνάντηση θεωρώντας ότι έγιναν γνωστά τα θέματα που απασχολούν των χώρο ώστε να βρεθούν λύσεις που θα καλύπτουν όλους.

Η συνάντηση έκλεισε με ανανέωση του ραντεβού μεταξύ των δυο πλευρών, για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.