Στα Νέα Ρόδα βρίσκονται κάνοντας διακοπές, στις κατασκηνώσεις “Ελαιώνες” , ομάδα μικρών καλλιτεχνών από τον αδελφοποιημένο με τον Δήμο Αριστοτέλη, Δήμο του Σεστρορετσκ της Αγίας Πετρούπολης.

Τα 15 παιδιά- νέοι καλλιτέχνες από το Σεστρορετσκ, κάνοντας διακοπές στην οργανωμένη  κατασκήνωση των Νέων Ρόδων, έχουν την δυνατότητα να συναντώνται με συνομήλικα παιδιά του παιδικού χορευτικού των Νέων Ρόδων και να γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό διασκεδάζοντας και αναπτύσσοντας κοινές δράσεις πολιτισμού και όχι μόνο .

Στο πλαίσιο αυτό οι μικροί καλλιτέχνες έδωσαν μια όμορφη κοινή παράσταση με τα παιδιά του παιδικού χορευτικού των Νέων Ρόδων, στο θεατράκι των Νέων Ρόδων ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους  στους κοινούς δρόμους του πολιτσμού της μουσικής και του χορού.

Η ομάδα των παιδιών διαμένουν στις κατασκηνώσεις “Ελαιώνες” των Νέων Ρόδων, έναν οργανωμένο χώρο με δράσεις πολιτισμού και αθλοπαιδιές, που όπως επεσήμανε ο κος Σειταρίδης Βασίλης αρχηγός της  κατασκήνωσης, σκοπός των ειδικών του χώρου είναι να προάγουν τις διακοπές με το χαμόγελο που προσφέρει η γνώση του πολιτισμού σε όλές του τις εκφάνσεις.

Την ομάδα των μικρών καλλιτεχνών στις διακοπές τους συνοδεύουν οι δασκάλες τους και ο Σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης για τις Διεθνείς Σχέσεις με την Ελληνική Δημοκρατία κος Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης.

Ο αδελφοποιημένος Δήμος του Σεστρορετσκ, από τον οποίο κατάγονται τα παιδιά, είναι ένας από τους εννιά ομόσπονδους Δήμους της Αγίας Πετρούπολης και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Τουριστικούς προορισμούς της περιοχής και της Ρωσίας, κέντρο Λουτροθεραπείας και μονάδων ευεξίας.