Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με δεκάδες συνδικάτα από όλη τη χώρα να καλούν σε συλλαλητήρια
Μπορεί οι αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν για τα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ να είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι -προσεγγίζοντας τελικώς τους 3.000 με 3.500 χιλιάδες- σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εντούτοις τα μέτρα είναι το ίδιο αυστηρά, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο την ίδια ημέρα.
Επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συντονίζουν την κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο επιχειρήσεων, που λειτουργεί στο αστυνομικό μέγαρο επί της οδού Μοναστηρίου, ενώ εισαγγελικοί λειτουργοί θα επιβλέπουν την επιχείρηση.


Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση αλλά και τη στάση και στάθμευση σε μια σειρά κεντρικών δρόμων της πόλης ενώ υπάρχουν και εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τρέχουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα η ΠΟΕΔΗΝ άνοιξε τον χορό των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το κάλεσμα ήταν, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και μέσω των οδών Παπαναστασίου, Λεωφόρου Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία και Αντιγονιδών, η πορεία θα καταλήξει στην οδό Αγίου Δημητρίου και το ΥΜΑΘ.
Μετά το σωματείο εργαζομένων στη ΕΥΑΘ καθώς και μέλη της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία μπροστά από τα γραφεία της Εταιρείας στην οδό Εγνατία με αφορμή την επίσκεψη, Μακρόν.
Στις 12.30 το ΠΑΜΕ διοργανώσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ευόσμου, με αφορμή την έκθεση που φαίνεται να έχουν παραγγείλει τα ΕΛ.ΠΕ. για το πρόβλημα δυσοσμίας που εμφανίζεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Την ίδια ώρα στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο της Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν οι εφοριακοί των Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

Τέλος στις 18.00 στην πλατεία αρχαίας αγοράς μπροστά από το Άγαλμα του Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως.
Το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.), Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.).

Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας στη ΔΕΘ – « Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει σημείο για επενδύσεις»… είπε…λίγο πριν ο πρωθυπουργός έκανε βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ έκανε o Aλέξης Τσίπρας το πρωί του Σαββάτου (09.09.2017).

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο περίπτερο του ΟΑΣΘ και του Μετρό Θεσσαλονίκης όταν έκανε ένα… αστειο!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της βόλτας του, έφτασε στο περίπτερο του Μετρό Θεσσαλονίκης και σχολίασε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου, λέγοντας ότι το μετρό ολοκληρώνεται.

Χαρακτηριστικά, προσερχόμενος στο στάντ του Μετρό Θεσσαλονίκης, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που το μετρό δεν ακούγεται ως ανέκδοτο και πως το μόνο που μένει είναι να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και τους εργαζόμενους στη διεθνή έκθεση ανέφερε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018.

Η διοίκηση της ΔΕΘ διατύπωσε το αίτημα για ανάπλαση του χώρου όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της και ο πρωθυπουργός αντέδρασε θετικά και είπε ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η περαιτέρω διεθνοποίηση της ΔΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ