Έγινε  ο Αγιασμός και τα Εγκαίνια του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου της Γαλάτιστας,που κατασκευάστηκε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,την κορδέλα έκοψαν μαζί ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Γαλάτιστας, που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007-2013 με προϋπολογισμό συνολικής δημόσιας δαπάνης 3.270.000 ευρώ, είναι ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα πρότυπο στις εγκατάστασεις λειτουργίας του.

Το σχολείο ήδη λειτουργεί και ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης. Ενσωματώνει στους χώρους του όλες τις σχολικές δραστηριότητες και δίνει τη δυνατότητα να προσφερθούν αναβαθμισμένες συνθήκες εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πολυγύρου τόνισε ότι το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαλάτιστας είναι ένα σύγχρονο και πανέμορφο σχολικό συγκρότημα που ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης και αποτελεί ένα από τα πολλά σχολικά κτίρια που παρέδωσε η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Μίλησε ακόμα για τις άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, όπως τον Βιολογικό Σταθμό Καθαρισμού, το Κλειστό Γυμναστήριο κ.ά. ενώ έκανε γνωστό ότι στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εργασιών του οδικού έργου Γαλάτιστα – Λιβάδι. Τέλος ευχήθηκε στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα της σχολικής στέγης υπογραμμίζοντας ότι κατά την νέα προγραμματική περίοδο έχουν προγραμματιστεί 18 εκατομμύρια ευρώ για νέες εκπαιδευτικές δομές. Αναφορικά με το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαλάτιστας σημείωσε ότι αποτελεί ένα πραγματικά υπερσύγχρονο κτίριο 2.300 τ.μ. με αύλειο χώρο 3.000 τ. μ., έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και στηρίζει τον εργαζόμενο γονέα.

Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει την διοίκηση του Δήμου Πολυγύρου και τον Δήμαρχο προσωπικά για την εξαιρετική συνεργασία όσον αφορά την υλοποίηση του έργου. Ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και καλή δύναμη και επιτυχίες στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αγ. Πρωτοσύγγελος, πατήρ Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ.κ. Θεοκλήτου, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ.Μ. και Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αικατερίνη Ζωγράφου και Στυλιανός Βαλιάνος, οι Αντιδήμαρχοι, Χρήστος Βορδός και Ιωάννης Σιμώνης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ευτυχία Παπανικολάου, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας, Μαρία Αργυρού, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας, Μαρία Αβέρη, η οποία επέδωσε τιμητικές πλακέτες στον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Σχολικών Επιτροπών και Επιτροπών Παιδείας του Δήμου Πολυγύρου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, διευθυντές άλλων σχολικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, γονείς και φυσικά οι μικροί μαθητές του σχολείου

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα

*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη

*Επιμέλεια ύλης: Μαίρη Στεργίου