Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής μετά από πρωτοβουλία των στελεχών της, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη με τους πρώην συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων Σιθωνίας και Κασσάνδρας.
Στην συνάντηση παρόντος του συντονιστή της Ν.Ε. Στ. Παπαματθαίου και του αναπληρωτή συντονιστή Τρ. Πλιάκου, έγινε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων στην Τ.Α: εκπρόσωποι της Διοίκησης του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων του Δήμου Σιθωνίας (Πρόεδρος Αναστάσιος Παπαργύρης και Γενικός Γραμματέας Τριαντάφυλλος Τζίτζιος) παρουσίασαν και ανέλυσαν στον Υπουργό τον πολύμηνο αγώνας τους από την παραμονή στην εργασίας έως και την πληρωμή τους – πληρωμή που δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα παρά το ότι, τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής τους έχουν θεωρηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο / Υπηρεσία Επιτρόπου Ν. Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Από την πλευρά τους, οι απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Κασσάνδρας με εκπροσώπους τους : Ιωσηφίδη Παύλο, Νασιούδη Δημήτρη και Νοτούδα Δημήτρη, κατήγγειλαν στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, τη στάση του Δημάρχου, Βασίλειου Κυρίτση, να μην προβεί στην ανανέωση των συμβάσεων τους, προκηρύσσοντας μόλις 8 θέσεις τακτικού προσωπικού(!) – 2 οδηγών και 6 συνοδών και μάλιστα στην Ανακύκλωση… – “παραδίδοντας”, ουσιαστικά, την υπηρεσία καθαριότητας σε ιδιώτη, με συμβασιούχους και Υπουργό να διερωτώνται, πώς είναι δυνατό να υπήρχε ανάγκη πρόσληψης 60 και παραπάνω συμβασιούχων τα προηγούμενα χρόνια – 61 είναι οι απολυμένοι “παρατασιούχοι” σήμερα – και τώρα να ζητούνται μόλις 8 μόνιμοι… για ολόκληρη την Κασσάνδρα!
Τόσο ο υπουργός όσο και τα στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής έδωσαν την διαβεβαίωση στους εργαζόμενους ότι θα κάνουν οποιαδήποτε θεσμική παρέμβαση για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.