Ανοιχτό το ενδεχόμενο εφάπαξ κοινωνικού μερίσματος και τον Δεκέμβριο του 2017 άφησε σήμερα, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ο αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας πως και φέτος ο κρατικός προϋπολογισμός αναμένεται να εκτελεστεί με υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο οποίος είχε τεθεί στο 1,75% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν το ποσό κατά το οποίο το τελικό πλεόνασμα του φετινού προϋπολογισμού υπερβεί τον στόχο, το 1,75% του ΑΕΠ δηλαδή, θα διατεθεί κατά ένα μέρος του ως κοινωνικό μέρισμα, όπως συνέβη και πέρυσι.

Ωστόσο αυτήν την φορά, όποια κι αν είναι τελικά η οικονομική ενίσχυση, δεν θα κατευθυνθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά σε άλλες οικονομικά ασθενείς ομάδες.
Πιθανότατα, το φετινό μέρισμα να λάβουν υπό μορφή πρόσθετης εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης όσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ (Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης), εφόσον πάντα πιαστεί ο κυβερνητικός στόχος (1.75%).

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άλλο μέρος θα διατεθεί για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, καθώς και για την χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Πηγή: neolaia