Το πάρτι της ΔΕΘ και του MAD έχει την τιμητική του απόψε στην μουσική σκηνή στο πλαίσιο του το MAD Color Youth. Εξοπλισμένο με εκατοντάδες λίτρα ΝΕΟΝ χρώμα και UV Lights για να προσφέρει μία ανεπανάληπτη οπτικοακουστική εμπειρία μαζί με μερικούς από τους πιο hot Rappers και DJs της Ελλάδας.

Το συναυλιακό πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 του μηνός με τον Σάκη Ρουβά, που θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης με μια μεγαλειώδη συναυλία, αφιερωμένη στους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. Η καταληκτική αυτή συναυλία των Music Events αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΘ-Helexpo και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Εξάλλου χθες στη μουσική σκηνή της 82ης ΔΕΘ ανεβαίνουν η Τάμτα, το συγκρότημα «Μέλισσες» και οι Playmen, που ξεσήκωσαν το νεανικό κοινό με τους ζωηρούς ρυθμούς τους.

Στις 16:30, στην αίθουσα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήθηκε το Greek-Chinese Cooperation Forum «One Belt-One Road:China and the balance of European interests», σε συνδιοργάνωση με το Balkans & Black Sea Cooperation Forum.

Στις 17:00, στην αίθουσα «Β» του Συνεδριακού Κέντρου «Ν.Γερμανός», φιλοξενήθηκε εκδήλωση του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού και Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Στις 17:30, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας πραγματοποίησε εκδήλωση για τη σημασία του παραμυθιού στη σωστή βρεφική ανάπτυξη, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης. Στις 19:30, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έδωσε την παράσταση «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκό για παιδιά, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης.

Εξάλλου, για μία ακόμη φορά, μετά τις 18:30, οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον κινέζικο χορό του Λιονταριού από την ομάδα shao lin kung fu.

Στις 20:00 ο δήμος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε παρουσίαση στο Περίπτερο Ανακύκλωσης (απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ) με θέμα «Η Θεσσαλονίκη ως επενδυτικός και τουριστικός προορισμός», που έγινε από τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα και στη συνέχεια μεταφράστηκε στα κινέζικα από τον Ορέστη Τσανγκ.

Βέβαια το Μουσείο Frappe powered by Nescafe, οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά, η Cheapart, το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας, Artecitya, η έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού», υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γ.Ν. Παπαγεωργίου, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου «Ι.Βελλίδης», η έκθεση «Ιστολογική εικόνα και Τέχνη» του Εργαστηρίου Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο περίπτερο 14 (AKADEMIA) και πολλά ακόμα περιμένουν καθημερινά τους επισκέπτες.

Σήμερα, τέλος, στις 15:00 ξεκινά από τη Νότια Πύλη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και το 50ο Ράλι ΔΕΘ, που γιορτάζει μισό αιώνα ζωής και ετοιμάζεται να χαρίσει νέες συγκινήσεις στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

γράφει και επιμελείται συντακτική ομάδα