Ο Δήμος Κασσάνδρας, η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κασσάνδρας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του  Δήμου Κασσάνδρας ΚΕΔΗΚ  , το Σαββατοκύριακο από 15-18 Σεπτεμβρίου, φιλοξένησε ομάδα εξειδικευμένων Δημοσιογράφων σε θέματα Τουρισμού από Σουηδία, Φιλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο και Ελλάδα στο πλαίσιο των ενεργειών ταυτόχρονης τουριστικής προβολής της Κασσάνδρας σε χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι προσκεκλημένοι γνώρισαν την Κασσάνδρα, διά θαλάσσης με μια μίνι κρουαζιέρα και το χερσαίο τμήμα της με μια οδική εκδρομή «tour on the roads» , σε τόπους κομβικά σημεία προορισμού και ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο μιας διαφορετικής ανθρωποκεντρικής παρουσίασης και τουριστικής ξενάγησης δια ξηράς και θαλάσσης σε όλη στην χερσόνησο της Κασσάνδρας .

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα από την Καλλιθέα όπου εκ μέρους του Δήμου η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κασσάνδρας  κ. Μαρία Παπαδημητρίου υποδέχτηκε την ομάδα των φιλοξενούμενων Δημοσιογράφων με ένα δείπνο… το πρώτο ταξίδι γευσιγνωσίας στα χρώματα και τα αρώματα των τοπικών γεύσεων, με προϊόντα τόπου προέλευσης της περιοχής της Κασσάνδρας.

Η επόμενη μέρα το Σάββατο βρήκε την ομάδα των δημοσιογράφων και των ανθρώπων του Δήμου στην οδική ξενάγηση με ένα «tour on the road» στον χώρο και τον χρόνο , που ξεκίνησε από το αρχαιότερο και καλύτερα διατηρημένο στον κόσμο Ιερό του Άμμωνα Δία, στην Καλλιθέα για να περάσουμε στην συνέχεια στον Πύργο της Φώκαιας των ημερών του άρχοντα Ιωάννη Παλαιολόγου και του αγώνα του Εμμανουήλ Παπά και το Αγίασμα του Απόστολου Παύλου…

και από εκεί στην Ακτή Σάνη, σε μια από τις ωραιότερες ακτές της Μεσογείου, όπου η ομάδα των ταξιδευτών γνώρισε την ποιότητα της Ελληνικής Επαγγελματικής φιλοξενίας με τις υπηρεσίες Sani Beach Experience της Πρότυπης ξενοδοχειακής Μονάδας Sani resort

και οι συντάκτες απήλαυσαν ένα «δείπνο έκφραση της τέχνης της γαστρονομίας» των Παραδοσιακών Γεύσεων του τόπου σε μια Gourmet απόδοση για λεπτούς ουρανίσκους.

Καθώς η μέρα προχωρούσε… ο δρόμος στη συνέχεια οδήγησε την ομάδα στην όμορφη Κρυοπηγή, όπου όλοι βίωσαν στιγμές πρωτόγνωρες παραδοσιακής υποδοχής και φιλοξενίας… από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρυοπηγής και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Κρυοπηγής κ. Ιερόθεο Μανωλά… που χάρισαν στους ταξιδευτές δώρα αποχαιρετισμού του τόπου με προϊόντα προέλευσης… λάδι… ελιές… και ότι καλό …

Στη συνέχεια μας υποδέχτηκε η Αγία Παρασκευή στο Κάστρο του Εγκέλαδου και στα Θερμά Ιαματικά Λουτρά SPA-Αγίας Παρασκευής…

Εδώ λοιπόν στον μυθολογικό αυτό τόπο στην Αγία Παρασκευή, δεσπόζουν τα Θερμά Ιαματικά Λουτρά τα μοναδικά της Ευρώπης, με πηγές ισχυρά θειούχες με υπερτονική Αλιπηγή (Θειούχα θαλασσινή πηγή)…ένα υπερσύγχρονο SPA, που φημίζεται για τις σπάνιες θεραπευτικές του ιδιότητες και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. τα μοναδικά της Ευρώπης, με πηγές ισχυρά θειούχες με υπερτονική Αλιπηγή (Θειούχα θαλασσινή πηγή)…

 

Αμέσως μετά και πριν αναχωρήσουμε για την Άφυτο γευτήκαμε την τοπική κουζίνα και όχι μόνο της Αγίας Παρασκευής, στην εξαιρετικών προδιαγραφών ταβέρνα «Villa Stasa» αγναντεύοντας το πέλαγος από τα υπέροχα μπαλκόνια της σε μια μιά πανδαισία γεύσεων.

Με προορισμό την Άθυτο συνεχίσαμε το ταξίδι της πρώτης μέρας με μια ανάπαυλα στο Ποσείδι όπου και βιώσαμε ένα από τα πιο όμορφα δειλινά της Μεσογείου στο Cabana beach bar.

Η Άφυτος ή Άθυτος ο τόπος των Τεχνών και της Παράδοσης μας υποδέχτηκε στα γραφικά καλντερίμια της και μας πρόσφερε το τελείωμα της πρώτης ημέρας με ένα δείπνο αξιώσεων στο “Eat7”.

Η δράση συνεχίστηκε την επομένη δια θαλάσσης …

η εν πλω ξενάγηση ξεκίνησε από το λιμάνι του Όρμου Χρουσώ, όπου επιβιβαστήκαμε σε ένα ξύλινο παραδοσιακό σκαρί και ταξιδέψαμε μεσοπέλαγα με θεά το απέραντο γαλάζιο τα τιρκουάζ νερά και μια ακτογραμμή όπου το πράσινο των Πεύκων άγγιζε τις παραλίες και η χρυσή και λευκή άμμος χάνονταν σε ονειρεμένους όρμους και κρυφούς απομονωμένους κολπίσκους.

Η εν πλω ξενάγηση τελείωσε εκεί από όπου ξεκίνησε στο λιμάνι του Όρμου Χρουσώ και η τελευταία μέρα του ταξιδιού στην υψηλή αισθητική στην Ριβιέρα της Κασσάνδρας έκλεισε με ένα δείπνο στο βραβευμένο Kappa Resort στο Παλιούρι  με αρώματα και χρώματα του τόπου και του κόσμου.

Κασσανδρεία, Σίβηρη, Άφυτος, Καλλάνδρα, Ποσείδι, Παλιούρι, Μόλα Καλύβα, Ελάνι, Ανέμη, Καλλιθέα, Λευκή Περιστέρα, Κρυοπηγή, Κασσανδρινό, Νεα Φώκαια, Σάνη, Φούρκα, τόποι ανεξάντλητοι με συνοδούς στο ταξίδι τους ανθρώπους του Δήμου οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ξεκινώντας από τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Κυρίτση, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστα Λεμονή, την Πρόεδρο του Γραφείου Τουριστικής Προβολής «Trip kassandra» κ. Μαρία Παπαδημητρίου, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚ κ. Χαρη Κουκουβίνο, τον Α/προεδρο της ΚΕΔΗΚ κ. Θοδωρή Ευσταθίου, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και Επιχειρηματίες της περιοχής είδαμε την  Ριβιέρα της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική που δεν είναι εύκολο να περιγράφει με απόλυτο τρόπο ο τόπος των χρωμάτων της φύσης, της παράδοσης και του ποιοτικού τουρισμού  …

Φεύγοντας από τη Κασσάνδρα τη δυτικότερη χερσόνησο της τρίαινας της Χαλκιδικής… παίρνουμε μαζί μας τον τόπο της φύσης της παράδοσης και του ποιοτικού τουρισμού… τη Κασσάνδρα που μας προσκαλεί να ζήσουμε την απόλυτη χλιδή στις δεκάδες πολυτελείς μονάδες της ιδιωτικές μαρίνες … με Υπηρεσίες, δραστηριότητες και αισθητική που απογειώνουν την ανάπαυλα των διακοπών, με μοναδικές εμπειρίες… ιδιωτικά δείπνα στην παραλία, χαλαρωτικά spa, βίλες πάνω στο νερό, παραδοσιακή κουζίνα και πιάτα μοριακής κουζίνας σε ταβέρνες και εστιατόρια, φημισμένα κρασιά και απέραντους αμπελώνες… παίρνουμε μαζί μας  την Κασσάνδρα του απέραντου Γαλάζιου της ατελείωτης όσμωσης του πράσινου Πεύκου και της Μεσογείου και όλων εκείνων των εικόνων των παραδοσιακών της οικισμών .

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
*Επιμέλεια ύλης :συντακτική ομάδα  “Χαλκιδική Πολιτική”