Δύο Τούρκοι δουλέμποροι ηλικίας 33 και 24 χρόνων που είχαν συλληφθεί πριν από δυο χρόνια, κατά την διάρκεια μεταφοράς μεγάλου αριθμού μη νόμιμων μεταναστών και είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, δραπέτευσαν από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας στις οποίες είχαν μεταφερθεί προκειμένου να εκτίσουν την ποινή τους με ευνοϊκότερους όρους.
Η απόδραση των δυο ισοβιτών έγινε αντιληπτή στην καταμέτρηση των κρατουμένων, αλλά ήδη είχαν περάσει πολλές ώρες, με αποτέλεσμα οι δυο δραπέτες, από ότι υπολογίζεται από τις διωκτικές αρχές, να έχουν ήδη απομακρυνθεί αρκετά όταν ενεργοποιήθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας που βρίσκονται σε εξέλιξη και τώρα στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι των Αγροτικών φυλακών οι δυο βαρυποινίτες δουλέμποροι εκμεταλλεύτηκαν τη συμμετοχή τους σε εργασίες σε λαχανόκηπο του αγροκτήματος της φυλακής και δραπέτευσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την επιτήρηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν μέχρι αυτή την ώρα την αναζήτηση των δυο βαρυποινιτών στην Χαλκιδική αλλά και σε όλη την επικράτεια.