Μεγαλύτερο άνοιγμα στην Τουριστική Αγορά της Σκανδιναβίας, της Ιταλίας αλλά και της Κύπρου επιχειρεί να επιτύχει ο Δήμος Κασσάνδρας ο οποίος σε απόλυτη συμβατότητα με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής οργανώνει και φιλοξενεί δημοσιογραφικές αποστολές.

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κασσάνδρας προσκάλεσε και φιλοξένησε στην περιοχή, από τις 15 εως και τις 18 Σεπτεμβρίου, τρεις δημοσιογράφους του Τουριστικού ρεπορτάζ από τη Σουηδία, μια δημοσιογράφο από τη Φιλανδία, επίσης μια δημοσιογράφο από την Ιταλία και έναν Κύπριο δημοσιογράφο. Τα μέλη της Αποστολής φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της Κασσάνδρας και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την τοπική Κουζίνα γνωρίζοντας έτσι τη γαστρονομία της Κασσάνδρας αλλά και την τοπική Ιστορία.

Την πρώτη ημέρα οι δημοσιογράφοι μετείχαν σε δείπνο που οργάνωσαν οι οικοδεσπότες το οποίο πλαισίωσε η χορευτική ομάδα «Φίλοι της Παράδοσης» καλωσορίζοντας τους.

Τη δεύτερη, ξεναγήθηκαν στο Ιερό του Άμμωνα Δία στην Καλλιθέα, στον Βυζαντινό πύργο της Ν. Φώκαιας, στο Αγίασμα του Αποστόλου Παύλου στη Ν. Φώκαια, στο SANI RESORT , στην Κρυοπηγή όπου η Αποστολή έγινε δεκτή από τα Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής σε μια ζεστή φιλική ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στο χώρο του υδροθεραπευτηρίου στην περιοχή Λουτρά της Αγίας Παρασκευής όπου έμειναν ενθουσιασμένοι και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ατελιέ του Κασσανδρινού γλύπτη Παρασκευά Μάγειρα και θαύμασαν τα έργα του.

Στο τέλος της ημέρας απόλαυσαν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο Ποσείδι. Για την τρίτη ημέρα της επίσκεψής τους οι οικοδεσπότες είχαν οργανώσει κρουαζιέρα στον Τορωναίο κόλπο όπου δόθηκε στους προσκεκλημένους η δυνατότητα να απολαύσουν την Κασσάνδρα από τη θάλασσα.

Στην κρουαζιέρα μετείχαν και επιχειρηματίες του Τουρισμού της Κασσάνδρας οι οποίοι στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθεια. Η θέα της Κασσάνδρας από τη θάλασσα, μάγεψε τους προσκεκλημένους του Δήμου οι οποίοι χαρακτήρισαν το ταξίδι αυτό ως μια ξεχωριστή εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.

Ήδη οι δημοσιογράφοι συναποφάσισαν με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου και με την ΚΕΔΗΚ τους τρόπους ανάπτυξης και ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τις χώρες τους στην Κασσάνδρα, με βήματα πολύ στοχευμένα.

Την αρμοδιότητα διοργάνωσης της Αποστολής είχαν η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Δήμου Κασσάνδρας και η ΚΕΔΗΚ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Παπαδημητρίου δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Διαπιστώσαμε την τεράστια ανάγκη της Κασσάνδρας μας να ξαναγίνει πόλος έλξης επισκεπτών από τις Σκανδιναβικές χώρες και την Ιταλία αλλά να αξιοποιήσει περισσότερο και το τουριστικό ρεύμα της Κύπρου.

Ακολουθώντας τον απόλυτα επιτυχημένο τρόπο που εφαρμόσαμε στην Τούρκικη Αγορά πριν από τρία χρόνια και καταφέραμε η Κασσάνδρα να φιλοξενεί πλέον χιλιάδες Τούρκους επισκέπτες, απευθυνθήκαμε και στις χώρες που προανέφερα, φιλοξενώντας δημοσιογράφους, που ως γνωστόν, είναι διαμορφωτές της Κοινής Γνώμης.

Στην ανάπτυξη όλου αυτού του μοντέλου προώθησης σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει ο ΤΟΧ ο οποίος και δείχνει το δρόμο για την ανάπτυξη των σχεδίων δράσης. Απόλυτα σημαντική στην πετυχημένη εξέλιξη αυτής της δράσης ήταν και η συμβολή της Κοινωφελούς Δημοτικής επιχείρησης Κασσάνδρας της οποίας τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Χάρη Κουκουβίνο και Θεόδωρο Ευσταθίου θέλω να ευχαριστήσω .

Επίσης, ευχαριστώ τον Ιερόθεο Μανώλα και τον Σάκη Μανώλα που αντιλαμβανόμενοι την αξία μιας τέτοιας κίνησης έγιναν χορηγοί για τις εσωτερικές μετακινήσεις των μελών της Αποστολής , το τουριστικό Γραφείο Prima Holydays , το ξενοδοχειακό συγκρότημα Kappa Resort στο Παλιούρι , την εταιρία Xenios και τον Διευθυντή της Γιώργο Κώστογλου, το ξενοδοχείο Ammon Zeus καθώς και την κυρία Φαίη Ψυχοπούλου. Τέλος , το beach bar Cabana , τους Φούρνους Λεμονή και το Κτήμα Τζήκας και φυσικά τον Σεφ Τάσο Μπάρτζα και το EAT 7. Είναι γεγονός πως όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας καταφέρνουμε πολλά. Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης σήριξε ηθικά την προσπάθεια και μας ενθαρρύνει για τις επόμενες».