Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να αντιμετωπίζουν κάποιες μικροεστίες και να ελέγχουν την υπόλοιπη έκταση για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο τόπο της Πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στο τιτάνιο έργο κατάσβεσης, περιορισμού και έλεγχου της φωτιάς ,γιατί στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 και 7 Μποφόρ, βρισκόταν μαζί με τους πυροσβέστες, τους κατοίκους και τους εθελοντές οι άνθρωποι του Δήμου και της Τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι συντόνιζαν και προσέφεραν τα πάντα ενωμένοι με τους πολίτες και τις μονάδες πυρόσβεσης για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς ξεκίνησε με τις δυσμενέστερες συνθήκες γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι και στο πρώτο στάδιο φαινόταν να είναι ανεξέλικτη δήλωσε στην «Χαλκιδική Πολιτική» και την Σουζάνα Καζακα ο Δήμαρχος της Κασσάνδρας κ. Βασίλης Κυρίτσης.

Χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, των ιδιωτών με τα χωματουργικά μηχανήματα, την προεργασία στην πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών από τον Δήμο, αλλά και την εύνοια του άνεμου, η φωτιά τέθηκε αργά το βράδυ υπό έλεγχο προκαλώντας το μικρότερο δυνατό κακό στο περιβάλλον και τις περιουσίες των ανθρώπων τόνισε ο κ. Κυριτσης… Αυτή την ώρα ελέγχονται οι μικροεστίες και θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα τέλειωσε.

Η καμένη Δασική γη με ένα πρώτο υπολογισμό πρέπει να είναι 3.000 με 5.000 στρέμματα είπε ο κ. Κυρίτσης και από εδώ και πέρα θα πρέπει άμεσα το Δασαρχείο με την συνεργασία του Δήμου να κάνει κάποια έργα όπως ξυλοφράγματα για να αποτραπούν οι πλημμύρες τους χειμερινούς μήνες.

Στην «Χαλκιδική Πολιτική» μίλησε και ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου κ. Σπύρος Πούλιος ο οποίος είπε ότι η άμεση κινητοποίηση των Μονάδων Πυρόσβεσης, των ιδιωτών με τα 7 χωματουργικά μηχανήματα, των εθελοντών κατοίκων και επισκεπτών το κακό σχεδόν αντιμετωπίστηκε χωρίς τραγικά αποτελέσματα στην αρχή του.

Στην κατάσβεση σίγουρα βοήθησε και ο άνεμος ο οποίος μετά τις πρώτες ώρες της φωτιάς που έπνεε με 6 και 7 Μποφόρ καταλάγιασε και οι μονάδες πυρόσβεσης έκαναν το έργο τους.
Στην κατάσβεση της Πυρκαγιάς είπε συνεχίζοντας ο κ. Πούλιος σίγουρα συνετέλεσαν και τα μέτρα πρόληψης του Δήμου για θέματα πυρκαγιών και ειδικότερα θα αναφερθώ στις εγκαταστάσεις των 7 κρουνών που η ύπαρξη τους βοήθησε τους άνδρες της πυροσβεστικής να ελέγξουν τα μέτωπα τις φωτιάς.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης μετείχαν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο, 11 βυτιοφόρα και 7 χωματουργικά μηχανήματα και εκατοντάδες πολίτες εθελοντές.

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
*Επιμέλεια ύλης: συντακτική ομάδα “Χαλκιδική Πολιτική”