Πάνω από 100 ασθενείς επισκέφθηκαν τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης στη Γερακινή τους 2 πρώτους μήνες λειτουργίας της.

Η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης του Ομίλου ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ ξεκίνησε τη λειτουργία της στις νεόδμητες πολυτελείς εγκαταστάσεις της στη Γερακινή Χαλκιδικής στις αρχές Ιουλίου και ήδη, πέρασαν τις πόρτες της πάνω από 100 ασθενείς.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Παντελή Κατσιφαράκη, το ενδιαφέρον των ασθενών ήταν έντονο και η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

«Εξυπηρετήσαμε ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Κιλκίς, την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας ενώ φιλοξενήσαμε αρκετούς ασθενείς από την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων ασθενών κυρίως από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη προβεί σε κρατήσεις για την επόμενη σεζόν…» Αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι ασθενείς δεν έκρυψαν το θαυμασμό τους για τις εγκαταστάσεις της κλινικής καθώς και για το καταρτισμένο προσωπικό και τους γιατρούς που επιμελήθηκαν τη θεραπεία τους κατά την παραμονή τους στην κλινική. Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις του συστήματος διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει η Μονάδα, το 96,6% των ασθενών έδωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες ενώ στο σύνολο τους οι ασθενείς θα συνέστηναν τη μονάδα σε κάποιον φίλο τους και θα επιδιώξουν να την επισκεφθούν ξανά.

Όπως λέει στο Πολιτική Χαλκιδική η Προϊσταμένη του νοσηλευτικού τμήματος κ. Ματέα Αναστασία (Τασούλα), αρκετοί ασθενείς, κυρίως όσοι παρέμειναν για μεγάλο διάστημα στην κλινική, αναφέρθηκαν στη μεγάλη βελτίωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ένιωθαν ευεξία, είχαν περισσότερη ενέργεια ενώ φαίνεται να βίωσαν σημαντικά μικρότερες παρενέργειες από τη θεραπεία.

Τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης της Γερακινής έχουν επιλέξει ήδη περί τους 20 ασθενείς που κατοικούν μόνιμα στη Χαλκιδική, ενώ καθημερινά εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και άλλοι ασθενείς τόσο από το Νοσοκομείο του Πολυγύρου όσο και ασθενείς της Χαλκιδικής που αναγκάζονται να ταξιδεύουν μέρα παρά μέρα 150 και πλέον χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν σε κάποια μονάδα της Θεσσαλονίκης.

Όπως εξηγεί ο κ. Κατσιφαράκης, η Μονάδα συνεργάζεται με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων όπως καρδιολόγο, αγγειοχειρουργό, ουρολόγο, παθολόγο κ.α.ενώ εξυπηρετεί τις ανάγκες των μονίμων ασθενών για διαγνωστικές εξετάσεις (βιοπαθολογικές, ακτινολογικές, υπερήχους κ.λ.π.) σε συνεργαζόμενο διαγνωστικό κέντρο καλύπτοντας (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων) εξ’ ολοκλήρου το κόστος.