Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στα Λουτρά Αγία Παρασκευής, στο οποίο οι συμμέτοχες ξεπέρασαν τις προβλέψεις των διοργανωτών, αφού μετείχαν μικροί και μεγάλοι, σχολεία της περιοχής αλλά και πολίτες από όλη την Χαλκιδική και όχι μόνο, οι οποίοι ήρθαν να γνωρίσουν βιωματικά την χαρά και την ελευθερία της αναρρίχησης.


Οι συμμετέχοντες αφού πήραν τα πρώτα μαθήματα-σεμινάριο ασφαλούς αναρρίχησης, από τα στελέχη της Ελληνικής Ορειβατικής Ομάδας αλλά και τα μέλη της Γερμανικής Ομάδας Αναρριχητών που με δική τους πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Κασσάνδρας και Κοινωφελής Επιχείρηση -ΕΔΗΚ- του Δήμου Κασσάνδρας στην υλοποίηση του Φεστιβάλ, αναρριχήθηκαν στο βράχο των Λουτρών και απήλαυσαν την περιοχή από μια άλλη οπτική γωνία του ορίζοντα.


Η διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Αναρρίχησης ,εκτός από το αναρριχητικό πρόγραμμα, είχε και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις ξεναγήσεων, ενημέρωσης και πολιτισμού στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, δράσεις στις οποίες παραβρέθηκαν και μετείχαν, ο Δήμαρχος της Κασσάνδρας κ. Κυρίτσης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κασσάνδρας κ.Κουκουβίνος,ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων Κασσάνδρας “Κάσσανδρος” κ. Γιώργος Θωμασούλης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.


Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Κυρίτσης, μιλώντας στην «Χαλκιδική Πολιτική» και τη Σουζάνα Καζακα, δήλωσε ότι ο Δήμος Κασσάνδρας πάντα αρωγός στην καινοτομία, στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες με όλες του τις δυνάμεις και πιστεύει ότι το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λουτρών Αγίας Παρασκευής, είναι μια απαρχή που θα έχει συνέχεια στο χρόνο και καθιέρωση στο χώρο της Αναρρίχησης.


Με τον ίδιο ενθουσιασμό μίλησε για το Φεστιβάλ και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κασσάνδρας κ.Κουκουβίνος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ανάγλυφο της περιοχής, σε συνδυασμό με την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος, τα SPA της Αγίας Παρασκευής και την γραφικότητα του χωριού καθιστά την Αγία Παρασκευή τόπο ιδανικό για την συγκεκριμένη δράση αλλά και για παρόμοιες εκδηλώσεις.


Στο Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις παρεβρίσκονταν και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και ο πρόεδρος των ενοικιαζόμενων Κασσάνδρας “Κάσσανδρος”  κ. Γιώργος Θωμασούλης, ο φορέας του οποίου έμπρακτα εξέφρασε   την υποστήριξη αφού μετείχε ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, είπε με έμφαση ότι ο τουρισμός πλέον στον τόπο έκανε στροφή και προς τον Θεματικό Τουρισμό μια πρωτοβουλία που αγκάλιασαν όλοι επαγγελματίες της περιοχής και υποστηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν.


Το ιδανικό του τοπίου όμως και το αναρριχητικό ενδιαφέρον του τόπου τόνισαν οι υπεύθυνοι των αναρριχητικών ομάδων κ κ. Kai Maluk και Χ. Αντωνιάδης, οι οποίοι τόνισαν την μοναδικότητα των βράχων των Λουτρών της Αγίας Παρασκευής, που συνδυάζουν αναρρίχηση και θάλασσα σε ένα τοπίο φύσης για όλες τις εποχές του χρόνου με έμφαση όμως στην άνοιξη και το φθινόπωρο…

Άποψη που υποστήριξε και ο Πρόεδρος της Ορειβατικής Ομάδας κ. Χ. Αντωνιάδης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι τώρα που η Αναρρίχηση γίνεται Ολυμπιακό Άθλημα η Ελλάδα είναι ιδανική για αυτές τις δράσεις και ο κόσμος που ενδιαφέρεται χρόνο με το χρόνο αυξάνεται κατακόρυφα.

Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ και των εκδηλώσεων οι μετέχοντες μικροί και μεγάλοι,  πήραν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε αυτή την πρώτη καινοτόμα δράση ανανεώνοντας το ραντεβού στην κορυφή του βράχου για το 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στα Λουτρά Αγία Παρασκευής το 2018 …

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
*Επιμέλεια ύλης: συντακτική ομάδα» Χαλκιδική Πολιτική»