• ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ & ΕΠΙΣΗΜΩΣ
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως την έξοδο -μετά από 8 χρόνια- της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, επιβεβαιώνοντας ότι πλέον το έλλειμμα της χώρας είναι τώρα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, την τιμή αναφοράς της ΕΕ για τα δημοσιονομικά ελλείμματα. «Μετά από πολλά χρόνια σοβαρών δυσκολιών, τα οικονομικά της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερα διαμορφωμένα και η σημερινή απόφαση είναι θετική», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τόμας Τόνιστε, υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου. Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρεται πως από έλλειμμα 15,1% του ΑΕΠ το 2009, το δημοσιονομικό ισοζύγιο της Ελλάδας βελτιώθηκε σταθερά και το 2016 μετετράπη σε πλεόνασμα 0,7%. Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, παρότι προβλέπεται ένα μικρό έλλειμμα για το 2017, οι δημοσιονομικές προοπτικές αναμένεται να βελτιωθούν και πάλι, ενώ ο δείκτης χρέους της Ελλάδας προς το ΑΕΠ ανήλθε σε 179,0% το 2016 και αναμένεται επίσης να μειωθεί τα επόμενα χρόνια. Υπό το πρίσμα αυτό, το Συμβούλιο διαπίστωσε ότι η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος και ότι εφεξής θα υπόκειται στο προληπτικό σκέλος του δημοσιονομικού κανονισμού της ΕΕ, του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αναφέρεται επίσης ότι «η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο του 2018 στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής» και ότι θα υφίσταται παρακολούθηση και μετά το πρόγραμμα. «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και στη συνέχεια μια δημοσιονομική τροχιά που θα είναι σύμφωνη με τις δημοσιονομικές απαιτήσεις της ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του Συμβουλίου για την Ελλάδα.
• «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ» ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΩΝ ΜμΕ
Νέο ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων προωθεί άμεσα το υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, το πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω», που αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως προσεχώς διάστημα, θα χρηματοδοτεί τη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις καθώς και άλλους τρόπους προώθησης των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 30.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη).
• ΕΣΕΕ: ΑΝΩ ΤΟΥ 1,3 ΔΙΣ. ΕΤΗΣΙΩΣ Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΚΑΠΝΟ, ΑΛΚΟΟΛ
Την ακατάσχετη αιμορραγία που εξακολουθεί να προκαλεί στην οικονομία και στην αγορά το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο επεσήμανε η ΕΣΕΕ την Παρασκευή στην Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου. Ειδικότερα, στην Ελλάδα χάνονται πάνω από 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, μόνο από το λαθρεμπόριο σε καύσιμα, καπνό και ποτά. Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στοιχίζει και το παρεμπόριο, με τα έσοδα που χάνονται μόνο από το ΦΠΑ να υπολογίζονται σε 3,5 δισ. ευρώ. Απογοητευτικά, δε, εξακολουθούν να είναι τα αποτελέσματα σε ότι αφορά την είσπραξη των προστίμων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τα 856 εκατ. ευρώ που έχουν καταλογιστεί για λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν εισπραχθεί μόνο 25 εκατ. ευρώ.
• ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ
Ξένες στην ίδια τους τη χώρα είναι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, αφού μόλις το 26% των προϊόντων που παράγουν καταναλώνεται εντός των ελληνικών τειχών. Το υπόλοιπο 74% καλύπτεται από φθηνότερα εισαγόμενα προϊόντα, όταν το 2008 οι εισαγωγές αντιστοιχούσαν “μόλις” στο 70% ή και λιγότερο της εγχώριας κατανάλωσης. Γιατί; Γιατί η ελληνική μεταποίηση περιόρισε την παρουσία της στην εγχώρια αγορά, εξαιτίας των χαμηλών τιμών που επικράτησαν λόγω της κρίσης και της μειωμένης ζήτησης, και στράφηκαν στις ξένες αγορές στις οποίες προσέφεραν τα προϊόντα τους σε καλύτερες τιμές και με καλύτερους όρους πληρωμής. Αυτό αναφέρει έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών του Πανελληνίου Συνδέσμου και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με την έρευνα, κατά τα χρόνια της κρίσης, που ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής συνεχώς μειώνεται, οι εξαγωγές αυξάνονται και ο δείκτης εξωστρέφειας (εξαγωγές / παραγωγή) αυξήθηκε από 43,6% το 2007 σε 62,6% το 2013. Επίσης οι όροι εμπορίου βελτιώθηκαν κατά την περίοδο 2009 – 2015 κατά +28,2%, που σημαίνει ότι κατά την περίοδο αυτή οι εξαγωγικές επιχειρήσεις πέτυχαν στο εξωτερικό υψηλότερες τιμές κατά 28,2% σε σχέση με τις τιμές που θα εισέπρατταν στο εσωτερικό. Δηλαδή “η επιβίωση του μεταποιητικού τομέα εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τις εξαγωγές”, υποστηρίζει η έρευνα. Η ουσία πάντως είναι πως οι μεταποιητικές επιχειρήσεις από 4.098 που ήταν το 2009 περιορίστηκαν σε 2.845 το 2013 ενώ χάθηκαν και 46.000 θέσεις εργασίας. Την ίδια στιγμή η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά -30,3% την περίοδο 2008 – 2013 όταν το ΑΕΠ μειώθηκε 26,4%.
• Γ.Ε.ΜΗ. : ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Θετικό πρόσημο, και οδεύει προς την εξισορρόπηση, έχει αποκτήσει τo ισοζύγιο συστάσεων – διαγραφών επιχειρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο 2011 έως τον Αύγουστο του 2017, από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο διαγράφηκαν 299.842 επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα συστάθηκαν 236.265 επιχειρήσεις με το ισοζύγιο να είναι αρνητικό κατά 63.477 επιχειρήσεις. Ωστόσο, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2015 έως τον Αύγουστο του 2017 συστάθηκαν 80.745 επιχειρήσεις ενώ διαγράφηκαν 79.596, δημιουργώντας ένα θετικό ισοζύγιο 1.149 νέων επιχειρήσεων ήδη με την ολοκλήρωση του οκταμήνου του 2017.
• ΤτΕ: ΑΥΞΗΣΗ 6,4% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ 7ΜΗΝΟ
Αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού κατά 8% και των εισπράξεων κατά 6,4% στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καταγράφουν τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Η εξέλιξη αυτή συνέβαλε στην μείωση του ελλείμματος στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών κατά 210 εκατ. ευρώ σε σχέση με εκείνο της ίδιας περιόδου του 2016 με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 1,2 δισ. ευρώ.
• ΟΟΣΑ: ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 3,5% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας σε περίπου 3,5% φέτος και στο 3,7% το 2018 από 3% πέρυσι, προβλέπει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) με την ενδιάμεση έκθεσή του για τις οικονομικές προοπτικές (Interim Economic Outlook) που δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι προβλέψεις αυτές του Οργανισμού είναι ελαφρά βελτιωμένες σε σχέση με την έκθεση του Ιουνίου. Για την Ευρωζώνη, ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του στο 2,1% για φέτος (από 1,8% τον Ιούνιο) και στο 1,9% για το 2018 (από 1,8%) έναντι 1,8% το 2016.
• ΤΟ ΣΔΟΕ ΑΠΟΚΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΔΗΛΩΤΗΣ & ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι , με τροπολογία που καταθέσαμε σήμερα από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αποκτά αρμοδιότητα διεξαγωγής ελέγχων για τον εντοπισμό αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Η ρύθμιση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, όπου για πρώτη φορά μεικτά κλιμάκια τεσσάρων ελεγκτικών μηχανισμών, ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ, Οικονομική Αστυνομία και ΣΔΟΕ, συνεργάστηκαν τόσο σε επίπεδο επιτόπιων ελέγχων όσο και σε επίπεδο ανταλλαγής και διασταύρωσης δεδομένων και πληροφοριών.
• ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑΧΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Οι μεγάλες βιομηχανικές ενώσεις της Γερμανίας καλούν τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα να αρχίσουν σύντομα διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών (που ανέδειξαν το κόμμα της Αγκ. Μέρκελ πρώτο αλλά με σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό από αυτό που είχε πάρει το 2013), ώστε να σχηματίσουν μία σταθερή κυβέρνηση και να αποφευχθεί ένα πλήγμα στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ειδικότερα, τα Βιομηχανικά και Εμπορικά Επιμελητήρια DIHK ζητούν από την μελλοντική κυβέρνηση να αυξήσει μαζικά τις επενδύσεις για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια. «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έχουμε ανάγκη από μία σταθερή κυβέρνηση και μία συμφωνία για συνασπισμό που θα επικεντρωθεί στην επένδυση και τα θέματα-κλειδιά για το μέλλον- υποδομές, εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία», δήλωσε ο πρόεδρος του DIHK Ερικ Σβάιτσερ.
• ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.
• ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

• ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες, Clubs. Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

• ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ)
Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που συγκροτήθηκε με την αρ. πρωτ. 19584/09-08-2017 (ΑΔΑ:ΨΠ04ΟΡ1Υ-77Κ) απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, σύμφωνα με το Ν. 2081/92 όπως έχει τροποποιηθεί από τον Ν.4484/17, άρθρο 58 παρ.6 όπου ορίζεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων του Ν.2081/1992 (Α΄154) θα διεξαχθούν μεταξύ 1ης και 17 Δεκεμβρίου 2017 και το Π.Δ. 372/92 όπως ισχύει
ανακοινώνει
ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθούν στις 01, 02, 03 Δεκεμβρίου 2017 ως εξής:

01 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή στην Ιερισσό
02 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο στα Ν. Μουδανιά
03 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή στον Πολύγυρο

Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται και έχουν δικαίωμα ψήφου εκείνα τα μέλη που έχουν εγγραφεί στο Επιμελητήριο μέχρι και τις 30/11/2016 και είναι ταμειακώς ενήμερα.
Νομικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα. Φυσικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.
Η εξόφληση ή ο διακανονισμός οφειλόμενων συνδρομών παρελθουσών χρήσεων πρέπει να γίνει το αργότερο 40 ημέρες πριν από τις εκλογές, ήτοι έως και 20 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή.
Σχετικός κατάλογος των εγγεγραμμένων μελών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής εκτίθεται στα γραφεία του, οδός Πολυτεχνείου 58, 63100 Πολύγυρος.
Αναλυτική πρόσκληση για τις εκλογές θα δημοσιευθεί τουλάχιστον πενήντα (50) μέρες πριν την ημερομηνία έναρξης των εκλογών.

Η Πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής
Παπανικολάου Παναγιώτα