Τις επόμενες μέρες η τέφρα της Θεοδώρας Μπαλαμπάνοβα της άτυχης καταδύτριας που έχασε την ζωή της κατά την διάρκεια ελεύθερης κατάδυσης για την πραγματοποίηση Ρεκόρ Γκίνες στα – 231μ βάθος- θα ενωθεί με την αγαπημένη της θάλασσα …εδώ… στα γαλάζια νερά του Τορωναίου Κόλπου .


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα Διεθνή Μέσα η Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα και ο σύζυγος της Μιχαήλ τελικά πέτυχαν να κάνουν το Ρεκόρ Γκίνες στη «Γυναικεία Κατάδυση» και στην «Κατάδυση Ζευγαριού» στα 233 m βάθος και αποδεικνύεται από τα συστήματα καμερών και καταγραφών που είχαν επάνω τους κάτι που αποδέχεται η επιτροπή που κρίνει τα Ρεκόρ Γκίνες .

Ένα από τελευταία προσωπικά video που ανάρτησε η Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα στο προσωπικό της χώρο σε κοινωνικό δίκτυο και φυσικά το θέμα του είναι  η αγαπημένή της θάλασσα στον Τορωναίο. 

https://www.facebook.com/AtlantisDivingCenterNikitiGreece/videos/846100288885990/

 

Σύμφωνα με τα ίδια ΜΜΕ η σωρός της Θεοδώρας Μπαλαμπάνοβα που έχει μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Σοφία της Βουλγαρίας, αύριο Τετάρτη θα αποτεφρωθεί παρουσία της οικογένειας της, των οικιών της και φίλων και στη συνέχεια η τέφρα της θα μεταφερθεί στην Ελλάδα στην αγαπημένη πόλη  της Νικήτης και θα διασκορπιστεί στο απέραντο γαλάζιο του Τορωναίου Κόλπου.

Και για να θυμίσουμε την τραγική ιστορία τιμώντας την Θεοδώρα…

Ο τόπος όπου θα γινόταν η προσπάθεια για την πραγματοποίηση των Ρεκόρ Γκίνες στη «Γυναικεία Κατάδυση» και στην «Κατάδυση Ζευγαριού» στα 231 m βάθος ήταν ο κόλπος του Τορωναίου.

Η όλη διαδικασία αναμενόταν να διαρκέσει περίπου πέντε ώρες και 30 λεπτά… Θα χρησιμοποιούσαν περίπου 30 φιάλες από 10 διαφορετικά μείγματα αερίων, που αποτελούνταν από ήλιο, οξυγόνο και άζωτο και η κατάβαση θα πραγματοποιούνταν με τη βοήθεια τριών συρματόσχοινων, εκ των οποίων το ένα θα ήταν τεντωμένο προς τα κάτω σε βάθος 250 μέτρων.

Το παγκόσμιο ρεκόρ – υποστήριζαν οκτώ δύτες από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Λιθουανία και τη Ρωσία και συνόδευαν τρία σκάφη, ένα ασθενοφόρο και ένα αυτοκίνητο για ακραίες καταστάσεις που τελικά δεν αποφεύχθηκαν.

Μέχρι τώρα το ρεκόρ Γκίνες κατείχαν οι καταδύτριες , Vеrnа vаn Ѕсhаіk που το 2004, έκανε μια από τις βαθύτερες καταδύσεις στα 221 μέτρα στο σπήλαιο Воеѕmаnѕgаt Vеrtісаl Саvе της Νότιας Αφρικής και 4 χρόνια νωρίτερα, η Сlаudіа Ѕеrріеrі που έφτασε στα 211 μέτρα, η στη θάλασσα .

φωτο απο το fb της  Θεοδώρας Μπαλαμπάνοβα