Παρά τις προσπάθειες των επιστημόνων να φέρουν τους διάφορους συνομωσιολόγους στα… συγκαλά τους, φαίνεται ότι κάθε τόσο θα εμφανίζεται και μια θεωρία που θα φέρνει το τέλος του κόσμου μια ανάσα από εμάς.

Και, αφού περάσαμε την 23η Σεπτεμβρίου χωρίς να έλθει το τέλος του κόσμου, μια νέα θεωρία τη φέρνει ακόμα πιο κοντά και, συγκεκριμένα μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, ο «ειδήμονας» περί τα ζητήματα του τέλους του κόσμου Ντέιβιντ Μιντ υποστήριξε ότι στις 15 Οκτωβρίου ο κόσμος θα μπει σε μια επταετία αναταραχής και καταστροφών, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκρήξεις ηφαιστείων, σεισμούς, πλημμύρες και άλλα δεινά.

Ο Μιντ υποστηρίζει ότι όλα άρχισαν με τη «Μεγάλη Ηλιακή Έκλειψη» της 21ης Αυγούστου και ότι, από τότε έχει καταγραφεί ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός φυσικών καταστροφών, τον οποίο και συνδέει με βιβλικά αποσπάσματα.

Επίσης, προσθέτει στην τελεολογική του αφήγηση και έναν αστεροειδή ονόματι «Άψινθο» (Wormwood στα αγγλικά), ο οποίος αποτελεί ένα κομμάτι των υπολειμμάτων του «πλανήτη Χ» και ο οποίος θα χτυπήσει τη Γη εντός των επομένων επτά χρόνων, προκαλώντας αποκαλυπτική καταστροφή.

Και όλα θα αρχίσουν αυτό το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον Μιντ, τον οποίο, πάντως, διαψεύδει η ΝΑSA, τονίζοντας, μάλιστα, ότι ο «πλανήτης Χ» και αστρικά σώματα σχετιζόμενα με αυτόν απλώς… δεν υπάρχουν.

Καλού-κακού, πάντως, αφήστε χαλαρό το πρόγραμμα για το σαββατοκύριακο