Η στενή συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στις δράσεις που προγραμματίζουν και διοργανώνουν οι φορείς του νομού, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά , με τη συμμετοχή του στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Χαλκιδικής.

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Χαλκιδικής που διοργανώθηκε από 14-15 Οκτωβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο των Νέων Μουδανιών από την Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής ΑΕ «ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. ΑΕ», συμμετείχε ως ομιλητής στην 6η ενότητα του Συνεδρίου με θέμα «Καινοτομίες και Επιχειρηματική Ανάπτυξη» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου .

Ο κος Γκιλής παρουσίασε στους παρευρισκομένους, το πρωί της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, τις νέες καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής δωρεάν στα μέλη του και συμβάλλουν στην αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.
Ο κος Γκιλής αναφέρθηκε στις τέσσερις (4) υπηρεσίες που προσφέρονται στα μέλη του Επιμελητηρίου και είναι :
1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά.
Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη.

2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr

3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν.

4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Το «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής» είχε ως στόχο να αποτελέσει διοργάνωση – θεσμό και σημείο συνάντησης ανθρώπων του επιχειρηματικού, πολιτικού και επιστημονικού κόσμου για την κατάθεση σκέψεων, ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμών και προτάσεων για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Χαλκιδικής.
Στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής» συμμετείχαν όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης αλλά και του Επιχειρηματικού Κόσμου. Οι ενότητες και η θεματολογία του συνεδρίου κάλυπταν τους κυριότερους πυλώνες ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την ανάπτυξη της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Πηγή: Επιμελητήριο Χαλκιδικής