Στη νοτιοανατολική πλευρά της κοσμοπολίτικης και πολυπολιτισμικής Μελβούρνης, βρίσκεται η ελληνοπρεπής συνοικία Oakleigh (Οκλί), όπου η παρουσία των Ελλήνων ομογενών είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Άλλωστε η Μελβούρνη θεωρείται μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η τρίτη μεγαλύτερη κατά σειρά Ελληνική πόλη σε πληθυσμό, όπως υπενθυμίζεται και στις επίσημες τουριστικές ξεναγήσεις, διότι εκεί κατοικούν 400.000 Έλληνες.

Εάν βρεθεί κάποιος στο Oakleigh θα σαστίσει, καθώς θα ακούει παντού να μιλούν Ελληνικά, και θα νιώθει τις οικείες Ελληνικές φυσιογνωμίες με το γνωστό και χαρακτηριστικό «ελληνικό ταπεραμέντο».

Οι ελληνικές επιγραφές τριγύρω με τις λεζάντες «souvlaki, mousaka, frappe «, οι ελληνικές καφετέριες και ταβέρνες σε μεταφέρουν νοερά στη χώρα μας σε κάποια ίσως πολυσύχναστη συνοικία όπως η Πλάκα στην Αθήνα ή η Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

«Ελληνοκρατούμενο» , λοιπόν, το Οκλί, όπως αποδείχτηκε και από τις τελευταίες πολιτειακές εκλογές στις οποίες τα δυο μεγάλα κόμματα «κατέβασαν» Έλληνες υποψηφίους με θετικά αποτελέσματα. (ένα δήμαρχο και έναν βουλευτή ομογενών).

Μεγάλη και η συμβολή της Ελληνικής κοινότητας που διατηρεί την γλώσσα και τις παραδόσεις στο ακέραιο!

Πηγή: lovelovegreece