Ραδιοφωνικό σχόλιο του Περιφερειακού Συμβούλου και πρ. υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιου Βαλιάνου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αμερική.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Μαρίας Παπαδημητρίου και στην εκπομπή “Οδηγός Επικαιρότητας” του Ράδιο Χαλκιδική 98,8 , ο κ. Βαλιάνος επεσήμανε ότι η στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού έναντι του Αμερικάνου Προέδρου κ. Ντόναλτ Τραμπ και η αβροφροσύνη προς το πρόσωπο του, σε τίποτα δεν θυμίζει την αμετροεπή και άτυχη -για πρωθυπουργό χώρας- δήλωση του κατά του “Πλανητάρχη” όταν ο τελευταίος ήταν ακόμα υποψήφιος για το θώκο του Λευκού Οίκου.

Πολύ περισσότερο , τόνισε ο κ. Βαλιάνος, ο όψιμος φιλοαμερικανισμός του Συριζα , δεν ανταποκρίνεται στη σκληροπυρηνική αντίδραση των μελών της παρούσας Κυβέρνησης έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών, διαχρονικά, αντίδραση μάλιστα η οποία εκφραζόταν μέχρι και πρόσφατα με σκληρά συνθήματα, με καταδίκες και ενθάρρυνση των Ελλήνων πολιτών για αντίσταση στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ .

Η ευθύνη της διακυβέρνησης ενός τόπου έφερε το Συριζα αντιμέτωπο με την πραγματικότητα της όντως πολιτικής , ανέφερε ο κ. Βαλιάνος.

Άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τη θολή συμφωνία για τα εξοπλιστικά και ανέφερε οτι είναι χρέος της Κυβέρνησης να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για τα διαμοιφθέντα στην Αμερική.

Τέλος , τόνισε, οτι το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική , πέρα από επικοινωνιακό τρικ του ιδίου και της Κυβέρνησης του , αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία για την πατρίδα μας καθώς ουδέν προκύπτει να έχει κερδίσει η Χώρα τόσο από πλευράς προσέλκυσης επενδύσεων όσο και σε επίπεδο προώθησης των εθνικών μας θεμάτων (Κυπριακό , Σκόπια, προκλητικότητα Τουρκίας στο Αιγαίο) , τη στιγμή μάλιστα που το πεδίο για κάτι τέτοιο είναι ευνοϊκό καθώς οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ διάγουν τη χειρότερη στιγμή τους των τελευταίων δεκαετιών…